Dávid szinkronizálni tanul

A Valahol Európában című musical egyik főszereplője éppen a szinkronizálás fortélyaival ismerkedik. Szilágyi Dávid ugyan még csak 11 éves, de már egészen határozott jövőképpel rendelkezik.

A kis Dávid sokáig kereste a helyét a világban. Kipróbálta a lovaglást és az úszást; hegedült, zongorázott, és már-már úgy tűnt, a focinál végre lehorgonyoz, amikor az anyukájával felkeresett egy gyermek coachot, és ennek hatására a színjátszás kezdte el vonzani. Hogy, hogy nem, rá is bukkant a Facebookon a Valahol Európában castingjára szóló felhívásra.

– A meghallgatáson nagyon izgultam, ugyanis semmiféle színészi előképzettségem nem volt, a többiek közül pedig sokan jártak a színitanodába – meséli a mosolygós fiú.  – Még aznap este megtudtam, hogy beválogattak a darabba, amin nagyon meg is lepődtem. Hát még akkor, amikor a próbák során kiderült, hogy három másik fiúval együtt pályázhatok a főszerepre!

Kuksi szerepét Dávid áprilisban meg is kapta. Az estig tartó próbák nemhogy hátráltatták volna a tanulásban, sőt! Szinte szárnyakat kapott, és kitűnő lett a bizonyítványa. A darabot többször is bemutatták, majd a fiút felkértek a Zenta, 1697 című rockopera egyik szerepére. A vírushelyzet miatt – nagy sajnálatára – kisebb szünet következett a színészi pályájában, de idén nyáron Dávid újabb lendületet kapott. A Zentát bemutatták Esztergomban, azóta természetesen már ő is színitanodás, és negyedik alkalommal is részt vett a Madách Tánctáborban, ahol korábban már felajánlották neki, hogy erősíthetné a fővárosi színház tánciskoláját. Sajnos a nagy távolság miatt akkor nem tudott élni a lehetőséggel.

– Még májusban jelentkeztem a budapesti Talent Stúdióba, és fel is vettek. Szinkronizálni tanulok – folytatja. -  A stúdióban egy alkalommal Kökényesi Ágival is találkoztam. Rendkívül érdekes dolgokat tanulunk, mint például a beszéd- és a légzéstechnika, sőt még önbizalomnövelő foglalkozásunk is van. Olyan neves művészek tartanak nekünk órákat, mint például Pál Tamás, Balázs Andi, Lippai László vagy Nikodém Zsigmond.

Dávid októberben fog vizsgázni, utána felvételizik még egy mesterkurzusra, és ha azt is elvégzi, már szinkronizálhat is. A nyáron a másik kedvenc elfoglaltsága a freestyle rollerezés volt. A spórolt pénzén vett is magának egy új rollert, és most újabb és újabb trükköket sajátít el. A szeptember is hozott újdonságot a fiúcska számára: eddig a Lackner Kristóf Általános Iskolába járt, az ötödiket viszont már a Berzsenyi Líceumban kezdte.

– Nagyon nehéz, három lépcsős felvételi után vettek fel a Líceumba, ahova szerencsére a legjobb barátommal együtt mentem át. Eddig minden nagyon tetszik: a tanárok és az osztálytársak is. Alig várom már a jövő heti robotika szakkört! – fejezi be.

Dávidnak a távoli jövőjére vonatkozóan mindig van egy fix A és egy változó B terve. Az A természetesen az, hogy színész és/vagy énekes lesz, a B most éppen az autótervezői pálya, de volt már az állatorvosi hivatás is.

Legnépszerűbb cikkek