| 2021. november. 12. | 1 perc olvasás

December 12-én változik a vasúti menetrend

December 12-én lép életbe a 2021/2022-es belföldi közforgalmú menetrend, amely lényeges változásokat jelent a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. vonalhálózatán – közölte a vasúttársaság a honlapján.

A tájékoztatás szerint a változás érinti a Sopron-Győr, a Sopron-Szombathely, a Szombathely-Szentgotthárd, a Szombathely-Csorna-Hegyeshalom, a Hegyeshalom-Rajka és a Szombathely-Zalaszentiván-Nagykanizsa vonalakat.

Nem lesz jelentős változás a Fertőszentmiklós-Pomogy (Pamhagen)-Nezsider (Neusiedl am See), a Szombathely-Kőszeg és a Szombathely-Porpác-Székesfehérvár vasútvonalakon.

A Sopron-Győr vasútvonalon a Budapestről induló és Grazba, illetve Ljubljanaba tartó nemzetközi IC-vonatok miatt változik egyes IC-vonatok száma és viszonylata. A 1941 számú expresszvonat (Sopron-Győr-Budapest-Déli pályaudvar között) december 12-től InterRégió vonatnemben közlekedik, és felár megfizetése nélkül lehet vele utazni.

A Sopron-Szombathely vonalon reggel 8 óra után úgynevezett ütemes regionális menetrendi struktúrát vezetnek be. Ez azt jelenti, hogy a délelőtti órákban 120 percenként, a nap további részében pedig 60 percenként közlekednek a vonatok. Sopronból az „alapütemű” vonatok 8:08 és 20:08 óra között egész óra 08 perckor indulnak, míg Szombathelyről 7:00 és 21:00 óra között minden egész órában. A délutáni és a késő esti órákban irányonként plusz két vonat közlekedik (délután munkanapokon, este pedig mindennap).

A Szombathely-Szentgotthárd vonalon a jelenlegi 1 pár Budapest-Szombathely-Graz között közlekedő InterCity-vonat helyett 2 pár fog közlekedni, IC310IC/311 és IC312/IC313 vonatszámokkal. A vonalszakaszon egységesen minden IC-vonat személyvonatként, személyvonati megállási renddel közlekedik majd, ami azt is jelenti, hogy felár megfizetése nélkül vehetők igénybe.

A Szombathely-Csorna-Hegyeshalom vasútvonalon a Budapestről induló Grazba, illetve Ljubljanaba tartó nemzetközi IC-vonatok miatt változik egyes IC-vonatok száma és viszonylata.

A Szombathely-Zalaszentiván-Nagykanizsa vasútvonalon a 16:02 órakor Szombathelyről induló vonat Zalaszentiván helyett Zalaegerszegig közlekedik.

A Hegyeshalom-Rajka vonalon a 9457 számú személyvonat 18 perccel korábban indul Rajkáról, így Hegyeshalomba 8:04 órakor érkezik. A vonat munkanapokon Hegyeshalomtól tovább közlekedik Győrbe.

 

A borítókép illusztráció. Forrás: Sopron Média archív

Legnépszerűbb cikkek