| 2017. április. 29. | 1 perc olvasás

Defibrillátort adományoztak Sopronnak, ami a várkerületi Infopontban elérhető (fotók)

Egy több százezer forint értékű defibrillátort adományozott a Szeretet Háza partnerei segítségével a városnak, amely berendezés a várkerületi Infopontban elérhető ha szükség van rá.

A Szeretet háza, a Búgócsiga Akusztik Garden márciusi PLVX előadásának csapata és a Civitas Pinceszínház közös adományának - a közel négyszázezer forintot érő profi defibrillátornak - az átadására került sor péntek délután a Várkerületen. Az adományozott újraélesztő készüléket három évig működő akkumulátorral, szakszervizzel és a karbantartás vállalásával ajándékozták a városnak, amely az Infopont nyitvatartási idejében elérhető a Várkerületen. A gép mellett egyébként található egy bárki által végrehajtható utasításokat tartalmazó kezelői utasítás is, amely által az eszköz használata a laikusok számára is egyszerű.

Dombi János elnök, a Szeretet háza részéről a ünnepélyes átadón elmondta, hogy nagy öröm számukra, hogy egy ilyen életmentő pont létesülhetett a városban és örömmel vállaltak főszerepet abban, hogy ezt a készüléket egy csodálatos összefogásnak köszönhetően sikerült megvásárolni, amit most átadhatnak Sopronnak.

Barcza Attila, Sopron Megyei Jogú Város képviseletében megköszönte az önzetlen adományt mindenki számára aki hozzájárult valamilyen módon ennek a beszerzésével kapcsolatban, valamint hozzátette, hogy a város talán egyik legfrekventáltabb helyén, az Infopontban biztosítottak helyet a készüléknek.  

A készüléket és annak használatát Dr. Kosztyi Gergely a Soproni Gyógyközpont Sürgősségi Betegellátó Osztályának orvosa mutatta be valamint ismertette a szívinfarktus előjeleit.

Az ünnepségen kiállításra kerültek a Szeretet Háza felhívására érkezett gyermek rajzok is, amely alkotások azt mutatták be, hogy mit jelent a városunk iskolásainak számára a szív és mi jut eszükbe arról a jelmondatról, ami kapcsolódott az adományozáshoz, ami a "Szívből Sopronnak!" volt.

Az ünnepi átadó a Bugócsiga Akusztik Garden csapatának zenés műsorával zárult. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek