| 2019. április. 4. | 1 perc olvasás

Demonstráció Harkán

A forgalom elosztását szeretnék. Ezért tüntettek félpályás útlezárással. Több mint 25 autó sorakozott fel.

Az Alpesi utcában tartották a demonstrációt csütörtökön délután négy órától. A célról Susztrik Zoltánné Spaller Erika, önkormányzati képviselő portálunknak elmondta: az Alpesi utca és Sport utca lakói rendezték meg az eseményt. Az Alpesi lakópark miatt hosszú évek óta óriási a forgalom és emiatt szükségessé vált további „bejárat” a lakóparkba.

A lakók 2015 óta kérik az önkormányzattól az Erdő utca megnyitását, amely a településszerkezeti térképen szerepel és amelyet az akkori Közlekedési Hatóság is szorgalmazott. Azóta aláírásgyűjtés is volt és most is azt kérik a lakók az önkormányzattól, hogy az Erdő utcát, mint alternatívát nyissák meg. A demonstráció figyelemfelkeltés, azért, hogy végre nyomatékosodjon: egy bejárat kevés, veszélyes a lakópark számára. Az új bejárattal pedig csökkenne és eloszlana a forgalom a nevezett utcákról.

Harka polgármestere, Szabó Károly portálunk megkeresésére így reagált a demonstrációra: az Alpesi lakópark útjainak építési engedélyezési eljárása folyamatban van. Ennek részét képezi az Erdő utca teljes hosszban történő megnyitása, illetve ennek érdekében két áteresz (híd) megépítése. A forrás a beruházó tulajdonában lévő jelzáloggal megterhelt építési telkek eladásából lesz biztosítva. A képviselő-testület az elkészült tervek alapján rövid időn belül megkezdheti az árajánlatok bekérését. Ennek ismeretében, és a rendelkezésre álló forrás alapján a képviselő-testület dönt a kivitelezések sorrendjéről. A demonstrálók – amihez joguk van – nyitott kapukat döngetnek. A legfontosabb, hogy ebben a témában a különböző lakossági (és egyéni) érdekek ne szüljenek egymás közti konfliktust, ellenségeskedést.

Legnépszerűbb cikkek