| 2024. május. 17. | 2 perc olvasás

Design Galaxis – A FISE alkotásaiból nyílt kiállítás a Lábasházban

A Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület alkotásaiból nyílt kiállítás a Lábasházban. A Design Galaxis címet viselő tárlaton képeket, ruhákat, használati tárgyakat és még sok más különleges alkotást is megtekinthetnek az érdeklődők. A kiállítás a SopronFest ART program részeként a Soproni Múzeum és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

A FISE célja a kortárs iparművészek alkotásainak széleskörű megismertetése, amit Budapesten és a vidéki városokban is igyekeznek bemutatni. Az elmúlt évek során remek, látványos kiállítást rendeztek már Egerben, Hévízen, Pannonhalmán, Szombathelyen, Tatabányán és végre a hűség városában, Sopronban is.

fotó: Griechisch Tamás

A kiállítást dr. Farkas Ciprián polgármester nyitotta meg. 

A SopronFest keretében csaknem 80 helyszínen mintegy 300 program zajlik, köztük 30 kiállítás. Az 1921-es soproni népszavazás tiszteletére, 2021-ben az Alkalmazott Művészeti Intézet iparművész hallgatója tervezett egy logót, mely számos formában megjelent a városban, és közvetítette azt az üzenetet, hogy a soproniaknak mit jelent 100 év elteltével a népszavazás. A Design Galaxis iparművészeti kiállításon fantasztikus alkotásokat tekinthetnek meg a látogatók

- mondta el portálunk kérdésére dr. Farkas Ciprián. 

fotó: Griechisch Tamás
Az 54 alkotást felvonultató Design Galaxis című tárlaton olyan művészeti ágak és stílusok is megjelennek, mint a belsőépítészet, a formatervezés, kerámia-porcelán, öltözék, ötvös, textiltervezés és üveg.
fotó: Griechisch Tamás
Szinte a kezdetektől szerettünk volna a tagjaink munkáiból egy folyamatosan bővülő, minőségi gyűjteményt létrehozni. Tervünk megvalósult, 105 tagunk munkája alkotja a FISE Gyűjteményt. Mivel a FISE az iparművészet minden ágát képviseli, ezért szerencsés módon az alkotások között az összes fontos műfaj megtalálható

- tudtuk meg Mascher Róberttől, a FISE elnökétől.  

fotó: Griechisch Tamás
A tárlat május 31-ig, keddtől vasárnapig 14 óra és 18 óra között tekinthető meg a Lábasházban.
fotó: Griechisch Tamás

A FISE (Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület) független szakmai szervezet, amely 1982 óta segíti az iparművészek pályakezdését és szakmai munkáját. Az Iparművészeti Főiskoláról kikerült fiatal tervezők alapították az egyesületet, hogy legyen egy közösségük, amelyben otthonra találnak, ahol szakmai fejlődésüket egy baráti környezet segíti. A jelenleg több mint 340 művész szakosztályokba szerveződik: belsőépítész, formatervező, kerámia-porcelán, művészetelmélet, ötvös, öltözéktervező, textil, üveg, vizuális kommunikáció (fotó, grafika,videó). 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek