| 2016. április. 4. | 1 perc olvasás

Design vásár Sopronban

A Tavaszi Napok keretében Sopronban mutatkozott be az ország közkedvelt művészpiaca, a WAMP.

Többek között egyedi készítésű lakberendezési tárgyakkal, ékszerekkel, műalkotásokkal, gyerekjátékokkal és gasztronómiai különlegességekkel találkozhattak a látogatók a Liszt központban szombaton. A 10 éve alakult kezdeményezés már több alkalommal járt vidéki településeken, de első alkalommal látogatott városunkba, ahol 25 WAMP-os tervező mellett helyi alkotók is megjelentek.

Vári Zsófia, a WAMP ügyvezetője így nyilatkozott a soproni rendezvénnyel kapcsolatban:

- Számunkra fontos, hogy magyar, kisszériás és egyedi termékeket tárjunk a közönség elé, melyek nem hagyományos kézműves technikákkal, hanem innovatív módon készültek. A soproni WAMP szervezése során is ezeket a szempontokat tartottuk szem előtt. Majd hozzátette: - A soproni kiállítás rekordnak számít, ugyanis a WAMP kiállítói ekkora számban még sosem jelentkeztek Budapesten kívüli, hazai helyszínre.

A művészpiac azért jött létre, hogy kulturális és design fórumként, találkozási pontként szolgáljon az alkotók, a vásárlók, a kreatív szakemberek, fiatalok és családok számára egyaránt. Emellett további célja, hogy a kimagasló, minőségi designt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegye.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek