| 2022. november. 29. | 1 perc olvasás

Diákolimpia: játékos sportverseny Sopronban

Izgalmas és látványos sportversenyek adott otthont a Soproni Gárdonyi Géza Általános Iskola. A játékos sportverseny körzeti döntőjében hat soproni iskola diákjai mérték össze tudásukat. A verseny fő célja az iskolák közötti kapcsolatok kiépítése, a fiatalok közötti sportbarátságok kialakítása, elmélyítése, valamint a fair play szellemiségének kialakítása.

Lelkes fiatalok küzdöttek egymás ellen a játékos sorversenyekben. A futamokban nagy szerepe volt a gyorsaságnak, a kézügyességnek és a csapatösszhangnak. A versenyen a Gárdonyi Géza Általános Iskola, a Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI, a Deák Téri Általános Iskola, a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola, valamint a Lackner Kristóf Általános Iskola diákjai vettek részt.

A befutók örömmel értek célba, majd izgatottan várták az eredményhirdetést. Az eseményen köszöntőt mondott Csiszár Szabolcs. Sopron alpolgármestere hangsúlyozta: a sorversenyek az egyik legnépszerűbb megmérettetések ebben a korosztályban.

 

A játékos sportvetélkedő egy rendkívül népszerű esemény Sopronban. A mai rendezvényen 6 iskola diákjai különböző ügyességi feladatokban mérkőztek meg egymással. Köszönjük a testnevelő tanároknak, a felkészítő tanároknak, valamint Sopron MJV Sportfelügyeleti Csoportjának, hogy egy újabb színvonalas rendezvénynek adhatott otthont városunk. A megyei versenyeken a Hunyadi és a Gárdonyi iskola fogja képviselni városunkat. Minden résztvevőnek gratulálunk

– fűzte hozzá Csiszár Szabolcs.

Az esemény végén minden iskolát díjaztak.

Eredmények:

  1.  Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI
  2.  Gárdonyi Géza Általános Iskola
  3.  Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola
  4.  Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola
  5.  Lackner Kristóf Általános Iskola
  6.  Deák Téri Általános Iskola

 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek