Somogyi-Kovács Anita azt is mondta: az előrecsomagolt termékeket - mint például a joghurtot, tejfölt - hazatérés után érdemes áttörölni és rövid ideig kint hagyni az asztalon.
Más termékeknél - például húsoknál - fontos az alapos átfőzés, átsütés. A zöldségeket alaposan meg kell mosni, illetve meghámozni.
Mindemellett - még bevásárlás előtt - fontos otthon rendet tenni, alaposan fertőtleníteni a felületeket. Főzés előtt nagyon alaposan kezet kell mosni, a konyharuha legyen tiszta - sorolta a tanácsokat.
A mosogatószivacsban könnyen megtapadnak a baktériumok, ezért azt is ajánlott gyakrabban fertőtleníteni.
Somogyi-Kovács Anita arra is felhívta a figyelmet: nagy a veszélye annak, hogy ilyenkor unalmukban többet nassolnak az emberek. Ennek kapcsán megjegyezte, csoki helyett ajánlott például sárgarépát fogyasztani.
Borítókép: Illusztráció
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Fimport%2F6a%2F8c%2F92199652-2956786194411033-1561799071176327168-n_pa9s.jpg)