| 2019. december. 3. | 1 perc olvasás

Digitális Immunerősítő Program

Országos roadshow keretében hívják fel a biztonságosabb internetezésre a figyelmet a középiskolások körében. Digitális játékok, etikus hackerek és oktatófilmek segítségével tanítják meg a fiataloknak a közösségi média használatának alapjait, illetve azt, hogy hogyan vigyázhatnak személyes adataikra a világhálón.

Digitális Immunerősítő Programot tartottak a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolában kedden egész nap. Az iskolákat járó országos Roadshow keretében azt a 116 pontos listát adják át a diákoknak, melynek segítségével a biztonságosabb internet használatra hívják fel a figyelmet. A diákok gyakorlati feladatokon keresztül szembesülhettek azzal, hogy a digitális világ milyen veszélyeket rejthet. Ezek egy részére ugyanis - a tapasztalatok szerint – nincsenek felkészülve a fiatalok.

A diákok figyelemfelhívása ilyen formában működőképes – állítják a szervezők - hiszen a saját nyelvükön keresztül tudják megszólítani a tanulókat. A lényeget pedig hamar le tudják szűrni a fiatalok, hiszen napi szinten érintettek a közösségi médiában, mely a legnagyobb támadási felület manapság az interneten.


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen az intézmény egykori tanára Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, és hívta fel a figyelmet a program fontosságára. - A diákok elméletben tisztában vannak az internet veszélyeivel, de a hétköznapokban túlságosan is megbíznak a másik emberben, ami alapvetően pozitív dolog. A túlzott bizalomnak viszont van egy óriási hátránya: ha ezzel valaki visszaél, nagy károkat tud okozni a gyermekek lelki világában, akár egy rossz fénykép feltöltésével is - hangsúlyozta az alpolgármester.


fotó: Griechisch Tamás

A programba a tanárokat is bevonják, hogy őket is felkészítsék a digitális világ kihívásaira. Így a pedagógusokat is tájékoztatják, hogy lehet felismeri egy-egy digitális incidenst, például egy online zaklatás ügyében, mik a legfontosabb teendők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek