| 2023. március. 29. | 1 perc olvasás

Digitális témahét Csornán

A Csornai Rendőrkapitányság prevenciós szakemberei a Soproni SC Hunyadi János Technikumban öt napon át tartanak bemutatót a rendőrségen használatban lévő digitális eszközökről.

A technikumból érkezett felkérés a rendőrkapitányságra az előadások megtartására, amelyekben a rendőrök bemutatták a különböző szakterületek által használatos digitális eszközöket. A rendőrség szakemberei a kérésnek örömmel tettek eleget, és 2023. március 27-től március 31-ig naponta „Digitális eszközök a rendőrségnél” címmel az iskola 9. évfolyamos rendvédelmi szakos hallgatói részére szervezték meg a bemutatókat.

Az eseményen a rendőrkapitányság prevenciós területén dolgozó kollégáink élőben, illetve kivetítőn keresztül mutatják be a rendőrség bűnügyi, valamint rendészeti területén használatban lévő eszközöket – így többek között ujjlenyomat-olvasót, fordítógépet, alkoholszondát, fémkereső detektort, hőkamerát, drónt –, és azok felhasználásának lehetőségeit és módját.

A z interaktív előadásokon a diákok a digitális eszközökön kívül a rendőri hivatás szépségeiről, az inspiráló kihívásokról, a különböző szolgálati ágak feladatairól is beszélgetnek munkatársainkkal.

forrás: police.hu

 

Legnépszerűbb cikkek