| 2017. április. 27. | 1 perc olvasás

Díjat nyert a Nagycenkről szóló kerékpáros kisfilm Szombathelyen

A napokban zajló IV. Savaria Filmszemlén díjat nyert az EndruMédia cég egyik kisfilmje, amely a Fertő-parti településeket bemutató kerékpáros filmsorozat egyik epizódja.

A filmfesztivál az idén egy külön érdekességgel szolgált, hiszen külön kategóriát indítottak az olyan alkotásoknak, melyek a kerékpáros témákat karolják fel és amelyre 12 film is érkezett.  A zsűrizésben a filmes szakembereken kívül Révész Máriusz, a kerékpározásért felelős kormánybiztos is részt vett.

A "Nagycenk biciklivel, pontosabban mondva velocipéddel." című alkotásban - amely kiérdemelte az elismerést - a település látványosságai tűnnek fel, két keréken megközelítve.

A rövidfilmet Szekeres Kriszta álmodta és rendezte egyszemélyben, a munkálatokban segítségére volt Bazsó András és Cser Anett, akik lefilmezték és vágták is az alkotást.

A felvételeken az első magyar „kerékpározó” (aki a kerékpár ősét elsőként hazánkba hozta) Széchenyi gróf szerepében Kóra Sándor látható. A filmben közreműködtek még a cenki táncosok, ovisok és lovasok is. A filmzenét Hoffer Péter szerezte. 

Címkék: Nagycenk

Legnépszerűbb cikkek