Díjat nyert a soproni egyetemista társasjátéka

A Soproni Egyetem végzős formatervező művész szakos hallgatójának Szűcs Viviennek a munkája nyerte a Hellodesign Talent Award díját "Terméktervezés" kategóriában. A versenyre diplomamunkájával jelentkezett, mely a TACTAGON címet viseli.


„Diplomára egy olyan játékot terveztem, amit vak és látó, gyermek és felnőtt személy is egyaránt élvezhet és kihívásként tekinthet rá. Fontos szempont volt, hogy a játék többfunkciós legyen, ami azt takarja, hogy egyedül és társaságban is játszható. Az egyedüli játéknál a játékos 5 különböző formát tud kirakni adott elemekből, a társasjátéknál pedig pontokat kell gyűjteni, amit felületek bezárásával lehet elérni. A játék célja, hogy a látássérült személyek egyedül, mindenféle segítség nélkül játszhassanak, lekössék magukat és közben fejlesszék tapintásukat és memóriájukat, és mindemellett közelebb hozza egymáshoz a vak és a látó személyeket.” - mondta el Szűcs Vivien.

A Tactagon tervezésében segítségére volt témavezetője Gosztom András és konzulense Nádas Gergely.
 


A tehetségkutatóról:

A Hellodesign Talent Award tehetségkutató díjra az építészet és iparművészet területén tanuló és végzős hallgatók nevezhettek projektjeikkel. A szakmai zsűri több mint 140 pályaműből választotta ki a hét kategória legjobbjait, a közönség pedig a saját kedvencét.

A Hellodesign Talent Award új lehetőségeket jelent a pályakezdők számára tehetségük megmutatására. A versengésben elnyerik a leendő megbízók, munkaadók figyelmét, a díj megszerzésével pedig kimagasló hazai és jelentős nemzetközi ismertségre tesznek szert.A nonprofit program eddigi négy évében több mint 400 projekt került bemutatásra a Hellodesign online felületein, promóciót biztosítva a pályakezdő iparművész és építész hallgatóknak valamint az őket képző intézeteknek.
 

Legnépszerűbb cikkek