| 2020. június. 26. | 2 perc olvasás

Díjátadón köszöntötték a Soproni Suli TV legszorgalmasabb tanulóit - Galéria

Ünnepélyes díjátadóval zárult le a Suli TV. A műsor a járványhelyzetre tekintettel az önkormányzat kezdeményezésére a Soproni Tankerületi Központ és a Sopron TV közreműködésével indult el márciusban, hogy a soproni és Sopron környéki kisiskolások digitális oktatását segítse. A legszorgalmasabb tanulók pénteken értékes ajándékokat vehettek át a Városházán és a műsor közkedvelt tanáraival és közreműködő művészeivel is találkozhattak.

Remek hangulatban telt a Soproni Suli TV pénteki díjátadó ünnepsége a soproni Városházán, amit a Soproni Petőfi Színház művészeinek műsora csak fokozott. Molnár Anikó, Ács Tamás, Savanyu Gergely és Papp Attila a Soproni Suli TV műsorfolyamában is szerepeltek, a kulturális tartalmakat adták elő. Az ünnepség annak a több hónapnyi munkának a zárása volt, amit a soproni önkormányzat kezdeményezésére a Soproni Tankerületi Központ és a Sopron TV valósított meg. Televíziós tanórák szerepeltek műsoron a pandémiás időszak távoktatásának részeként. dr. Farkas Ciprián polgármester a műsor minden készítőjének, valamint a gyerekeknek és a szülőknek is köszönetet mondott.


fotó: Griechisch Tamás

- Márciusban a mindennapjaink részévé vált a pandémiás helyzet, amikor a gyerekek sem mehettek iskolába. Ekkor elgondolkodtunk azon: hogyan is tudná a város segíteni, hogy a gyerekek életében mégis megmaradjon az oktatás rendszeressége, amit az alsó tagozatosok megszoktak és számukra különösen fontos is ez a rutin, a napirend. A városi televíziót állítottuk szolgálatba azért, hogy megfelelő szakmai háttérrel ez a műsor elindulhasson. Köszönöm a televízió munkatársainak, a tanároknak, színészeknek a munkát és főként a gyerekeknek a szorgalmukat, valamint a szülőknek, nagyszülőknek, hogy támogatták a kicsiket ebben az időszakban - mondta el dr. Farkas Ciprián polgármester.


fotó: Griechisch Tamás

-Sopron vezetésének köszönhetjük, hogy már az első pillanatban olyan szolgáltatást tudtunk adni a gyermekeknek, ami rendszerességet adott a tanulóknak és lekötötte őket nap mint nap. Három hónapon keresztül nagyon sokan nézték a műsort és pozitív visszajelzéseket kaptunk - hangsúlyozta Marek János, a Soproni Tankerületi Központ igazgatója.

Ács Tamás(b) , Marek János (j)
Ács Tamás(b) , Marek János (j)
fotó: Griechisch Tamás

Azokat a soproni és környékbeli diákokat, akik szorgalmasan követték az adásokat, és beküldték feladat megoldásaikat értékes ajándékokkal jutalmazták, gazdára talált a műsor kabalája Brúnó medve is. 

A számos értékes meglepetést Sopron Önkormányzata, a Soproni Tankerületi Központ és a Sopron TV közösen biztosította, mintegy 600 ezer forint értékben. Társasjátékoknak, könyvcsomagoknak és a fődíjnak egy elektromos rollernek is örülhettek a gyerekek. 

Március 30-án kezdődött a műsor és június 15-én volt látható a Sopron TV képernyőjén a Suli TV utolsó adása. A díjazott szorgalmas tanulók teljes névsora a ITT is megtekinthető.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek