Díjazták a Klímatudatos Sopron rajzpályázat alkotásait

Kihirdette dr. Farkas Ciprián polgármester a rajzpályázat nyerteseit! A díjazottak a városháza dísztermében vehették át a jutalmakat.

Sopron polgármestere elismerően nyilatkozott az alkotásokról:

"A klímatudatos településekkel való együttműködés jegyében kezdeményeztünk most már nem első alkalommal a rajzpályázatot a gyerekeink körében, amelyen soproni óvodások, iskolások és középiskolások vehettek részt pályamunkákkal. Számos rajzos alkotás érkezett, ami arról szólt, hogy a fiatalabbak és még fiatalabbak hogyan képzelik el a fenntartható és klímatudatos zöld Sopront mint azt a célt vagy állapotot, amely felé törekszünk mindannyian. Én úgy hiszem, hogy nagyszerű kezdeményezés volt ez a szervezők részéről, hiszen pontosan azt a korosztályt céloztuk meg az együtt gondolkodásra, amelyik még formálható és amelyiknek még talán olyan elképzeléseik is vannak, ami nekünk, felnőtteknek nem biztos, hogy eszünkbe jut. Tudtunk táplálkozni a beérkezett rajzokból, számos kiváló munkával gazdagodott a város. Mindazok a szereplők és döntéshozók, akiknek a klímatudatosság jegyében cselekedni kell, kaptak ötleteket. Köszönjük szépen a gyerkőcöknek! Megjutalmaztuk őket. Számos kreatív alkotás jutott a birtokunkba, ezért a meghatározott kereteken túlmenően közönségdíjasokat is jutalmaztunk, mert olyan sok volt a pályázók száma.

Én azt hiszem, a város a legnagyobb győztes amiatt, hogy ilyen kreatív a feltörekvő ifjúság.
Fotó: Máthé Alexandra

 

A zsűri szavazatai alapján Kótai Fanni a Hermann Alice Óvodából, Páli Titanilla a Doborjáni Ferenc EGYMI alsó tagozatáról, Máté Bianka a Lackner-iskola felső tagozatáról, valamint Pap Klaudia Fanni, a Szent Orsolya-gimnázium tanulója nyertek díjat.

Fotó: Máthé Alexandra

Közönségdíjas lett Horváth-Zsigmond Zoé a Bánfalvi Óvodából, Lakner Sophie a Hunyadi-iskola alsó tagozatáról, Németh-Hajnal Gellért a Hunyadi-iskola felső tagozatáról, valamint Kőrösy Veronika a Berzsenyi-gimnáziumból.

Fotó: Máthé Alexandra

 

 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek