| 2019. január. 30. | 2 perc olvasás

Díjazták a soproni Kórus Spontánusz karnagyát!

A soproni Kórus Spontánusz karnagyának munkáját az elmúlt időszakban két jelentős elismeréssel is díjazták Budapesten - de az élet nem áll meg, a kórus és meghívott vendégei lelkesen készülnek a márciusi Farsangi Funk koncertre.

Kocsis-Holper Zoltán még tavaly decemberben részesült az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Egyesületnek a magyar zeneművészeti alkotótevékenység elismerésére és ösztönzésére alapított díjában. Ezzel az elismeréssel azon zenepedagógusokat és előadóművészeket tüntetik ki, akik művészeti tevékenységük során előtérbe helyezik a kortárs magyar darabok megszólaltatását és küldetésüknek érzik, hogy minél szélesebb közönséghez eljuttassák ezen műveket. A díjazottak teljes listája itt és itt olvasható.

                             

Forrás: Kórus Spontánusz


Forrás: Kórus Spontánusz

Idén januárban újabb megtiszteltetés érte karnagyunkat, a Magyar Kultúra Napján átvehette a KÓTA (Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége) szakmai díját is. A szervezet minden évben a nem hivatásos kórus-, zenekari és népzenei élet legkiválóbb képviselőit díjazza tizenkét kategóriában, amelyek közül karnagy kategóriában ismerték el karvezetőnk munkáját. Adíjazottak teljes listája itt olvasható.


Forrás: Kórus Spontánusz

Forrás: Kórus Spontánusz

Mindeközben szorgosan folyik a munka a Kórus Spontánusz műhelyében: január utolsó hétvégéjén 2 napon keresztül zajlottak a próbák soproni középiskolás diákok részvételével, hogy felkészüljünk következő nagy koncertünkre. Izgatottan várjuk március első vasárnapját, hisz a Világjáró kórusbérlet második állomásán a Spontánusz ezúttal a Strokes Ütőegyüttessel, valamint a Széchenyi Gimnázium, a HJAMI, a Roth-Eötvös dalárda és az Orsolya Gimnázium kórusaival együtt lép színpadra. A műsoron dallamos afrikai kórusművek, és ritmusos karibi dalok szerepelnek.

A Farsangi Funk című koncert a GYIK Rendezvényházban kerül megrendezésre 2019. március 3-án, vasárnap 15 órai kezdettel. Jegyek 2.900 és 1.900 Ft-os áron már kaphatóak elővételben a Cédrus Könyvkereskedésben és a GYIK Rendezvényházban.

Legnépszerűbb cikkek