Diótörő: Nagy sorozat, magas nézőszám

Nagy játszási sorozat után a Diótörő című táncjáték 32 soproni előadását decemberben és januárban összesen 12 ezer néző látta a Petőfi Színházban. A közönség hálás tapssal jutalmazta a Sopron Balett és a vendégművészek teljesítményét.

Hatalmas várakozás előzte meg Csajkovszkij klasszikus művének decemberi bemutatóját. A színház történetében ebben a műfajban ilyen méretű és kiállítású előadás még nem került színpadra. A produkcióhoz Szélyes Andrea munkájának köszönhetően 170 jelmez készült, 24 tagú zenekar játszott élőben, az orosz származású Olga Borisova Pračikova és az ukrán Vasyl Sevastyanov személyében pedig magas szakmai tudású vendégművészek érkeztek. Mindezek mellett soproni és környékbeli gyerekek is táncolnak az előadásban, amelyben két prózai színész is szerepel.

A teárum minden korosztály számára igazi családi színházi élményként kínálta a produkciót, ezért felnőtt, gyermek és ifjúsági bérletben is látható volt a Diótörő leghűségesebb városban. Sőt, olyan elismerés is érte a népes csapatot, hogy Szombathelyen a Savaria Szimfonikus Zenekar meghívására az Agora Művelődési-és Sportházban is felléphettek a táncjátékkal fantasztikus hangulatban, mintegy nyolcszáz néző előtt.


fotó Pro Kultúra Sopron

A Diótörő rendező-koreográfusa William Fomin, a zenei vezető, karmester Oberfrank Péter, aki Dárdai Árpád hangszerelését használta, és ennek köszönhetően minden hang megszólalt az előadásban, amelyet Csajkovszkij eredetileg papírra vetett.

A Diótörő stábja nagyon örült annak, hogy ilyen jelentős szériában játszhatták a darabot, s ennyi soproni és könyékbeli embernek tudtak örömet szerezni az előadással.

A Sopron Balett tagjai nem sokáig pihenhetnek, hiszen rövidesen mesterkurzust tart számukra Alekszej Batrakov, a Saransk City Ballet igazgatója.

Legnépszerűbb cikkek