| 2022. június. 28. | 1 perc olvasás

Diplomaosztó ünnepség a Soproni Egyetemen

Az idei esztendőben Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar 84 hallgatója vehette át oklevelét kedden a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar aulájában. A tanévzáró diplomaosztó ünnepségen egyetemi kitüntetéseket is átadtak.

A kari tanács bevonulásával és a Himnusz elhangzása után vette kezdetét a Soproni Egyetem hivatalos ünnepsége. Az eseményen ünnepi beszédet mondott prof. dr. Magoss Endre dékán és dr. Fábián Attila is. A Soproni Egyetem rektora elmondta; az intézmény 213. tanévét zárta le idén. - Öröm ez az egyetemnek, hiszen elvégezte az éves munkáját, valamint öröm a hallgatóknak, akik ezt a 3-5 egyetemen töltött évet sikerrel lezárták. Átvették a diplomájukat és elindulhattak abba a vágyott irányba, amelyet annak idején kijelöltek - mondta el dr. Fábián Attila. 
 

Fotó: Griechisch Tamás

Az ünnepség doktori fogadalomtétellel és avatással folytatódott, majd a Concentio kamarakórus műsorát hallgathatták meg a megjelentek. 
Az egyetem a díjazta legkiválóbb dolgozóit, oktatóit, hallgatóit, valamint a Gollob József-, a Hertul mester, és a Dr. Kubinszky Mihály-díjakat is átadták. A tanévzáró végén esküt tettek a végzősök, majd átvehették okleveleiket. A frissdiplomásokhoz Sopron város nevében Csiszár Szabolcs is szólt. A leghűségesebb város alpolgármestere elmondta: a fiatalok piacképes, 21. századi értékkel bíró diplomát szereztek. - Azt gondolom, hogy mind a  professzorok, diákok, valamint a diákok hozzátartozói is hozzátettek ehhez a sikerhez. Kicsit kettős az érzés ilyenkor, egyfelől öröm, másfelől bánat, hiszen örülnek azért, mert egy újabb évet zárhattak, adott esetben véget értek az egyetemi évek, viszont búcsúzni kell a csoporttársaktól, az alma matertől, városunktól. Mégis úgy gondolom, hogy ezt örömként kell megélni, nemsokára egy új tanév, vagy akár egy új élet kezdődik - tette hozzá az alpolgármester. 

Fotó: Griechisch Tamás

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karon a 2021-2022-es tanévben 84 hallgató vehette át diplomáját, vagy igazoló dokumentumát.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek