| 2020. június. 7. | 1 perc olvasás

Dirty Dance Sopron – újra kezdik az edzéseket a táncosok

Az enyhítéseknek köszönhetően a Dirty Dance Sopron tánciskolája is újrakezdhette az edzéseket. A kényszerszünet ideje alatt online oktatásban, és gyakorlóvideók segítségével maradhattak formában a fiatalok.

Mosolyogva tértek vissza a terembe a legfiatalabb táncosok. A kihagyás egy nem mindennapi helyzetet idézett elő, hiszen a csoportos tánc alapja a közös munkában rejlik.
Horváth Zoltán, a Dirty Dance Sopron elnöke online térbe költöztette az edzéseket, így nem estek ki a ritmusból a különböző korosztályok. 

- Közel hatvan tánciskola összefogott a vészhelyzet ideje alatt, köztük mi is, hogy együtt ötleteljünk arról, mi legyen a veszélyhelyzet ideje alatt – mesélt az elmúlt időszakról az elnök. Végül arra jutottunk, hogy mi is az online térbe költöztetjük az óráinkat, illetve különböző kihívásos feladatokkal, őrizzük meg a motivációt a mozgásra.

Május végén a járványügyi helyzet enyhülésének köszönhetően újra indultak az edzések, egyelőre még csak csökkentett csoportlétszámmal. 

A gyakorlás ebben az időszakban gőzerővel megindul.
A hazai megmérettetések közül augusztus végén a magyar bajnokság lesz az első, erre már lelkesen készülnek a korosztályok. A nemzetközi versenyek is lassan elindulnak. A legnagyobb próbatételt, a májusi világbajnokságot decemberre halasztották, de ide már 23 koreográfiával kijutott a Dirty Dance Sopron.

Legnépszerűbb cikkek