| 2022. augusztus. 30. | 1 perc olvasás

Díszmadár-kiállítás Eszterházán

Egzotikus papagájokat, énekesmadarakat, kistestű egzótákat állítanak ki a fertődi Esterházy-kastély narancsházában.

2022. szeptember 3-án és 4-én, szombaton és vasárnap 9-18 óra között díszmadár-kiállítás lesz a fertődi Esterházy-kastély narancsházában - jelentette be Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A fertődi Esterházy-kastély és a Fertő-menti Madárbarátok Egyesülete közös szervezésében megvalósuló különleges látványosságot ígérő rendezvényén az ország minden tájáról, csaknem egy tucat madárbarát egyesület 45 kiállítójának közel 300 madara lesz látható. A megtekinthető madár-különlegességek között ritka és értékes madarak lesznek, mint például a lutino rózsakakadu, viola fényseregély, jákópapagáj, de látható lesz a kiállításon egy beszélő papagáj is.

fotó: Eszterháza Központ

Érdekességként: a hagyományok szerint Esterházy „Fényes” Miklós udvari zeneszerzőjének, Joseph Haydnnak is volt egy beszélő, éneklő jákópapagája.

A kiállítás különlegessége a látványröpde lesz, ahová egyszerre 10 látogató mehet be és csodálhatja a színpompás madarakat testközelből.

A fertődi Esterházy-kastély több kísérőprogrammal várja csodálatos kastélykörnyezetében a díszmadár-kiállításra látogatókat. Digitális madárfotó-kiállítás is színesíti a programkínálat, a kastélyparkokat és -kerteket naponta kétszer, délelőtt 10.00, délután 14.00 órakor induló, vezetett parktúrákon lehet alaposabban megismerni. Ez utóbbiakon szó esik majd a kastélykörnyezet madárvilágáról is. A parktúrákra regisztrálni szükséges 2022. szeptember 2-ig az [email protected] mailto:[email protected] címen. A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Borítókép; pixabay

Legnépszerűbb cikkek