Dőltek a fák Sopronban

Kedden az erős, feltámadó szél - ami helyenként több mint 90 km/h-ás sebességgel érkezett Sopronba - a helyi hivatásos tűzoltóknak több esetben is munkát adott.

Öt esetben is a nagy szél okozta károk miatt riasztották kedden a  soproni tűzoltókat, amely során villanyvezetékre dőlt fákhoz, veszélyt jelentő, magasból lelógó tárgyakhoz kellett kitelepülniük.  

Az útra dőlő fák a soproni Makó utcában és a Kertekalja utcában az ott parkoló autókban is kárt tettek, de Tómalmon is egy ilyen eset miatt kellett közbeavatkozniuk.  A tűzoltók a fákat feldarabolták és elrakták az útból, ezzel  megszüntették a forgalmi akadályokat. A Jereván lakótelepen egy  tíz emeletes ház tetejéről az antennát, a város egy másik pontján pedig egy melléképület tetejéről a bádoglemezeket  mozdította el a szél, amelyek szintén bevatkozást igényeltek.  

A tűzoltók eltávolították a veszélyt jelentő tárgyakat az épületek tetejéről. A műszaki mentések során nem sérült meg senki. - számol be a katasztrófavédelem honlapja

Sopronmédia

Több helyen okozott károkat a heves szél! Tómalmon fa dőlt villanyvezetékre, a Jereván lakótelepen egy 10 emeletes épületen antenna sérült meg, a Híd...

Legnépszerűbb cikkek