| 2020. január. 29. | 1 perc olvasás

Dőntőben Babos és Mladenovic az Australian Openen!

A 2018-as siker és a 2019-es döntőbeli vereség után zsinórban harmadik alkalommal szerepelhet a női párosok döntőjében Babos Tímea az Australian Openen.

Az év első Grand Slam-tornáján Babos ezúttal is a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán szerepel. A magyar-francia duó a második kiemelt a tornán, az elődöntőben két szettben (7:5, 6:2) nyert a hetedik kiemelt tajvani páros, Csan-Hao Csing és Chan Latisa ellen.

A mérkőzés 1 óra 26 percig tartott Melbourne-ben.

Babos és francia partnere szettveszteség nélkül érkezett az elődöntőbe, amelyen régi ismerősük áltak a háló túloldalán. A két kettős legutóbb a 2019-es WTA Finals csoportkörének nyitó fordulójában találkozott, akkor az európai páros 6:2, 5:7, 10-6-ra nyert. Ezúttal két szettig tartott a mérkőzés.

A 45 perces első játszmában 5:4-ig mindig a tajvaniak vezettek, majd az ellenfél 0-ra hozta az adogatását. És ekkor változott nagyot az elődöntő! A soproni teniszező és Mladenovic fogadóként elhúzott 40-15-re, majd egyenlőt követően kihasználta a harmadik bréklabdát. Ezután a francia játékos 30-ra szerválta ki a nyitó felvonást.

A második szett már simábban alakult. A tajvani kettős 0-40-ről még megmentette első adogatógémjét, 1:1 után viszont az ellenfél csak két labdamenetet veszített fogadóként.

Babos Tímea és Kristina Mladenovic határozottan, bátran és pontosan játszott, 3:1 után pedig el is döntötte a mérkőzés sorsát. Egy negyedóráig tartó gémben összesen hétszer jutott bréklabdához a 2. helyen kiemelt páros és az utolsó eséllyel élni tudott! Ezután az európai páros 30-ra hozta a következő szervát, majd 5:2 után csak egy labdamenetet veszített.

A melbourne-i döntőben a magyar-francia kettős ellenfele Hszie Szu-vej és Barbora Strýcová lesz.

Legnépszerűbb cikkek