| 1 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: a magyarság államhatárok feletti összetartozása valóság

A különböző országok területén szétszórt magyarság államhatárok feletti összetartozása valóság - jelentette ki dr. Farkas Ciprián polgármester a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából rendezett ünnepségen a Jereván lakótelepen. Az eseményt a Lővéri Nyugdíjas Klub kezdeményezésére a településrészi önkormányzat szervezésében tartják meg évről évre a településrész rendezvényeként.

A Lővéri Nyugdíjas Klub és a Pendelyes Néptáncegyüttes színvonalas műsora is emelte a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából megtartott ünnepség fényét a Jereván lakótelepen. Az eseményen a 104 évvel ezelőtt történt nemzeti tragédiáról és a magyarság összetartó erejéről is megemlékeztek a résztvevők.

Fotó: Rombai Péter

A Jereván lakótelep egyik legaktívabb szervezete a Lővéri Nyugdíjas Klub, akik minden jeles ünnepet és napot megtartanak, ráadásul úgy, hogy az az egész Jereván közösségi rendezvénye is minden alkalommal.

A Nemzeti Összetartozás Napját is a klub kezdeményezésére tartották meg már a kihirdetését követő első évben. Ezekre az ünnepekre, eseményekre a klubtagok mindig színvonalas irodalmi-zenés műsorral, igényes kosztümökkel, alkalomhoz illő dekorációval készülnek hosszú heteken keresztül és nagy lelkesedéssel örömmel -. mondta el Tóth Éva, kulturális tanácsnok, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke, aki megköszönte az idei meghatóan szép műsort is a nyugdíjasklub tagjainak.

Küldetést teljesítenek a klub tagjai azzal, amiként a településrész közösségi-kulturális életében nemcsak szereplőként, de ha szükséges közreműködőként, segítőként is részt vesznek

– tette hozzá.

Fotó: Rombai Péter
A különböző országok területén szétszórt magyarság államhatárok feletti összetartozása valóság. Sopron Önkormányzata évek ót támogatja a Kárpátaljai Csongor települést annak érdekében,hogy az ott élő magyarok magyarként élhessenek a saját szülőföldjükön. Fontos,hogy megőrizzük hazánk békéjét és biztonságát!

- hangsúlyozta ünnepi beszédében dr. Farkas Ciprián polgármester. 

Az eseményen dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester és Magas Ádám önkormányzati képviselő is részt vett. 

Fotó: Rombai Péter

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek