| 2020. március. 27. | 1 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: Az emberi élet védelme és az egészség megőrzése a legfontosabb!

„A kialakult helyzetben számunkra az emberi élet védelme és az egészség megőrzése a legfontosabb, így meg kell oldanunk azt, hogy lassítsuk a koronavírus terjedését. Ennek biztosítása érdekében a csütörtöki közgyűlésen egy 100 millió forintos intézkedéscsomagot fogadott el az önkormányzat” – hangsúlyozta pénteki sajtótájékoztatóján dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

Az Idősek Otthonánál tartott tájékoztatón elhangzott: az önkormányzat 30 millió forintot különít el a koronavírus-járvány okozta költségek rendkívüli finanszírozására. A költségvetés felülről nyitott, szükség esetén tovább bővíthető. A Központi Gyermekkonyhának a meglévő keretösszeg mellett további 30 millió forintot irányoztak elő a többletkiadásaik finanszírozására. Az idősek és a rászorulók érdekében 30 millió forinttal megemelték a Soproni Szociális Intézmény költségvetését, ezzel is elősegítve a hatékony fellépésüket.

Kétmillió forinttal támogatják az Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítványt. Pontosan ekkora összeg hiányzott számukra, hogy egy új, nagy teljesítményű és egyben korszerű mentőorvosi autót vásároljanak. Azon 70. életévüket betöltött soproniaknak, akik vállalják, hogy nem hagyják el az otthonukat, a már meglévő bevásárlási szolgáltatás mellett a melegétkeztetésüket is biztosítják napi 700 forintos díj ellenében. Az önkormányzat magára vállalja a csomagolással és a kiszállítással kapcsolatos költségeket.

A polgármester megköszönte minden soproninak és önkéntesnek azt a fegyelmezettséget és segítőkészséget, amit ezekben a nehéz napokban tanúsítanak, mindazok érdekében, akik rászorulnak erre a városban.

Security Check Required

null


Fotók: Magasi Dávid

Legnépszerűbb cikkek