| 1 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: erősítettük a helyi gazdaságot, és fokoztuk a vállalkozások versenyképességét

Az M85-ös gyorsforgalmi út megépítésével, valamint az ipari park és az inkubátorház kialakításával is erősödött Sopron gazdasága – jelentette ki a Gönczi Kft. új raktárcsarnokának átadásán dr. Farkas Ciprián. A polgármester elmondta, hogy a vállalkozások a munkahelyteremtés mellett a közszolgáltatások magas színtű biztosításához is hozzájárulnak. A városvezető kiemelte: a családi vállalkozások a munkahelyteremtés és az adófizetés szempontjából is erősítik Sopron gazdaságát.

Az ünnepségen dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is részt vett.

fotó: Griechisch Tamás

"A Gönczi Kft. a város meghatározó szállítmányozási és logisztikai cége. A vállalkozások adóbevételeikkel hozzájárulnak a közszolgáltatások magas színvonalú biztosításához. Az önkormányzat legfontosabb feladatai közé tartozik a városüzemeltetés, a városfejlesztés és a szociális feladatok ellátása."

Fontos célunk, hogy a fejlesztésekkel növeljük a vállalkozások versenyképességét, illetve hogy vonzó feltételeket teremtsünk az itt tevékenykedő cégeknek. Az M85-ös gyorsforgalmi út megépítésével, valamint az ipari park és az inkubátorház kialakításával is fokoztuk a vállalkozások versenyképességét és erősítettük a helyi gazdaságot. A Gönczi Kft. és Sopron is lendületben van

– hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián

fotó: Griechisch Tamás

Barcza Attila arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar kormány nagy hangsúlyt fektet a gazdaságfejlesztésre, hiszen számos gazdaságélénkítő programmal támogatják a vállalkozásokat.

fotó: Griechisch Tamás

A magyar kormány támogatásának köszönhetően a Gönczi Kft. egy új 3750 m2-es raktárcsarnokkal gazdagodott. A beruházás keretében egy 5 kW-os szigetüzemű napelemrendszert is telepítettek a szakemberek.

fotó: Griechisch Tamás

"Többnyire a környező cégeknek nyújtunk logisztikai szolgálatásokat. Külön öröm számunkra, hogy az elmúlt években a munkavállalóink létszáma 10 százalékkal emelkedett. A jövőbeli terveink között környezetvédelmi beruházások, valamint a járműpark modernizálása is szerepel "- mondta el Gönczi Kornél, a cég műszaki igazgatója. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek