| 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: jó ütemben haladnak a városban zajló fejlesztések

A közgyűlésen meghozott döntésekről, a tanévkezdésről és a soproni fejlesztésekről is beszámolt Mozaik című műsorunkban dr. Farkas Ciprián. Sopron polgármestere a piac fejlesztése kapcsán kiemelte: a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházásnak köszönhetően a jövőben egy megújult és minden igényt kielégítő létesítményt vehetnek birtokba a soproniak.

A szomszédban zajló háború és az elhibázott brüsszeli szankciók számos nehézséget okoznak Magyarország, így városunk számára is. Ennek ellenére az önkormányzat kiemelt célja, hogy a nehezebb időkben is megvédje a soproni családok érdekeit és biztonságát.

Az iskolakezdés kapcsán dr. Farkas Ciprián kiemelte: Sopron önkormányzata idén is ingyenes tanszercsomagokat biztosít az általános iskola 1. és 2. osztályos diákjainak, csökkentve ezzel a családok terheit.

„Sopron iskolaváros. Ezekben a napokban mintegy 9000 tanuló kezdi meg a tanévet a városban. Az általános és középiskolás diákok számára a magyar kormány idén is ingyenesen biztosítja a tankönyveket. Az önkormányzat az előző évekhez hasonlóan idén is ingyenes tanszercsomagot biztosít az általános iskola 1. és 2. osztályos diákjainak. Minden soproni diáknak és pedagógusnak eredményes tanévet kívánok!” – tette hozzá a polgármester.

fotó: Griechisch Tamás 

Az új piac végleges kialakítása már elkezdődött, várhatóan jövő év tavaszán költözhetnek majd át az árusok a megújult vásárcsarnokba. A munkálatok befejezéséig átmenetileg költözött a piac a mostani helyszínre – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián.

"A piac fejlesztése a Modern Városok Program keretében, csaknem másfél milliárd forintból valósul meg. A buszpályaudvar szomszédságában a jövőben egy teljes mértékben megújult és minden igényt kiszolgáló létesítmény várja a soproniakat."

Az új vásárcsarnoknak köszönhetően komfortos körülmények között tudnak egymással találkozni az árusok és a vásárlók. A mai naptól már az ideiglenes piactéren várják az árusok a vásárlókat.
fotó: Griechisch Tamás 

"Az önkormányzat kiemelt célja a város zöld területeinek a növelése, hiszen ezáltal a soproni családok minőségi környezetben tölthetik el a szabadidejüket. Ennek eredményeként a Washington-park és a Szélmalom tér felújítása is megvalósult, de hamarosan a megújult Paprétet is birtokba vehetik a soproniak. "

Jó ütemben halad az M85-ös gyorsforgalmi út fejlesztése, melynek célja, hogy 2024 végére elérjük az osztrák határt. Gőzerővel készül az északnyugati elkerülő út, mely közvetlenül Bánfalvát és Ágfalvát köti majd össze. Ez mindenképpen fokozza a város közlekedésbiztonságát, hiszen ezáltal a belváros forgalma jelentősen csökkenni fog. Szeptemberben átadjuk az Inkubátorházat, mely nagymértékben hozzájárul a helyi gazdaság erősítéséhez és a soproni vállalkozások támogatásához

- fűzte hozzá dr. Farkas Ciprián.   

 A beszélgetés zárásaként Sopron polgármestere kiemelte: a Soproni Piknik rendezvénysorozatot idén is nagy érdeklődés övezte, így sikerült méltó módon megünnepelni a páneurópai piknik 34.évfordulóját és az államalapítás ünnepét. A Soproni Szüreti Napok kapcsán dr. Farkas Ciprián hozzátette: Sopron kultúrájának meghatározó része a bor, így a szervezők idén is színvonalas programokkal várják az érdeklődőket.   

 

Legnépszerűbb cikkek