| 2022. november. 25. | 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: legfontosabb feladatunk a város stabilitásának megőrzése

A csütörtöki közgyűlés döntéseiről is beszélt dr. Farkas Ciprián Mozaik című műsorunkban. Sopron polgármestere többek között az energiaválság okozta kihívásokról, a Lőver Uszoda üzemeltetéséről és annak kormányzati segítéséről, valamint a civil szervezeteknek nyújtott önkormányzati támogatásról is beszámolt.

Dr. Farkas Ciprián kiemelte: az elhibázott brüsszeli szankciós politika Magyarországot is komoly kihívás elé állítja. Sopron polgármestere hozzátette: az energiaárak drasztikus emelkedése miatt Sopronban is számos takarékossági intézkedést kellet meghozni, melyek a város működőképességének, valamint a költségvetésnek a megőrzését szolgálják.      

A polgármesteri hivatalban 2022. december 22-től 2023. január 6-áig igazgatási szünet lesz érvényben. A magyar kormány lehetővé tette, hogy az önkormányzatok saját hatáskörben döntsenek a közvilágítás működtetéséről. Ennek értelmében a közgyűlés döntött arról, hogy a közvilágítást a következő időszakban legfeljebb 50 százalékkal lehet csökkenteni a városban. "Fontos, hogy a közúti közlekedés biztonságát és a gyalogátkelőhelyek megvilágítását nem lehet korlátozni. A részletekről a későbbiekben fogunk döntést hozni" – fűzte hozzá dr. Farkas Ciprián. A polgármester emellett elmondta, hogy Sopron és a városvezetés megbecsüli azokat a szociális és civil szervezeteket, melyek a rászorulókat támogatják. A város ezért egyenként 100 ezer forinttal támogatja tizenhárom szociális szervezet munkáját.

Dr. Farkas Ciprián a Lőver Uszoda üzemeltetésével kapcsolatban elmondta: a kormány közel 60 millió forinttal támogatja a létesítmény fenntartását.

Az uszoda a versenysport, az utánpótlás-nevelés, a rekreáció és a szabadidő színvonalas eltöltése szempontjából is kiemelt szerepet tölt be a város és a térség életében. A kormány támogatásának köszönhetően a létesítmény a jövőben is lehetőséget biztosít a sportolásra a soproni családok és gyermekek számára

– tette hozzá Sopron polgármestere.

Most vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorún az első gyertyát. Ez a felkészülés és az elcsendesedés időszaka. Lesz díszkivilágítás a városban, de kizárólag a Várkerületen. Örömmel jelentem, hogy az adventi időszakra a Tűztornyot is újra kivilágítjuk, hogy beragyogja a Várkerületet. Reményeink szerint nemcsak a Várkerületen, hanem a lelkekben is kigyúlnak majd az ünnepi fények, ahogyan haladunk előre advent időszakában – zárta gondolatait dr. Farkas Ciprián polgármester.

 

Legnépszerűbb cikkek