| 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: megerősítjük a gazdaságot!

A januári közgyűlést követő napon a Sopron TV Mozaik című műsorának vendége volt dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.  A városvezető beszélt az önkormányzat 2024. évi költségvetéséről, a megvalósult és folyamatban lévő fejlesztésekről, valamint a gazdaság megerősítésének lehetőségeiről is.

-    A logisztika lehet az a terület, amely számunkra a kitörési pontot jelentheti a jövőben. Hiszen a GYSEV-konténerterminál és bővítése, a vasút megléte, a gyorsforgalmi út Sopronba érése, építésének továbbfolytatása, Ausztria közelsége, a schwechati repülőtér nem túl távoli fekvése, Bécs mint világváros közelsége mind azt jelenti és azt az esélyt teremti meg a város számára, hogy a logisztikában, szállítmányozásban működő cégek idetelepüljenek, és innen szervezzék az életüket. Mi ehhez kívánunk feltételrendszert biztosítani számukra, ezt a munkát végezzük évek óta, és úgy hiszem, jól is haladunk vele – vázolta fel a gazdaság megerősítésének irányvonalait a polgármester.

Az elfogadott költségvetési rendelet kapcsán kiemelte: a város működése biztosított a jövőre nézve, és megalapozott, jó döntést tudtunk hozni akkor, amikor tegnap elfogadtuk a város költségvetését. A civil szféra, a kulturális élet, a sportélet, a város működtetése és fejlesztése is biztosított. Az elmúlt időszakra vonatkozóan nagy fegyvertényként kezelem, hogy a város fejlődésének a lehetőségét végig lendületben tudtuk tartani. Ütemesen tudtuk fejlesztési céljainkat megvalósítani, abban a soproniak soha nem szenvedtek kárt. Szomorú tény, hogy a tegnapi napon a közgyűlésen az ellenzéki képviselők nem vettek részt a költségvetés megtárgyalásában.

A „Lendületben” című kiadvány kapcsán dr. Farkas Ciprián arról szólt, hogy a közösen elért eredményeinket ismerteti az önkormányzati hírlevél, ami fotókkal mutatja be a valóságot. „Az M85-ös út ideért Sopronba, új uszodát, Rendészeti Integrált Központot, parkolóházat építettünk, folytattuk a Várkerület rekonstrukcióját, új zöldterületeket hoztunk létre, meglévőket újítottunk meg. Ami még ebben az önkormányzati ciklusban megvalósul, az az új piac lesz, mely kulturált körülményeket biztosít az eladók és a vásárlók számára is. Az M85-ös út kapcsán, most tavasszal az északnyugati elkerülőutat tudjuk átadni a forgalomnak, melytől azt várjuk, hogy csökkenti a városon áthaladó forgalom tömegét."

Legnépszerűbb cikkek