| 2024. június. 12. | 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: megerősítjük a helyi gazdaságot és megőrizzük a város fejlődésének lendületét!

Nagy megtiszteltetés és felelősség – így értékelte dr. Farkas Ciprián polgármester a hétvégi választáson elért eredményt, melynek értelmében a következő öt évben is polgármesterként vezetheti a várost. Dr. Farkas Ciprián a Hét témája című műsorunk vendége volt, ahol elmondta – a megkezdett munkát és lendületet kívánják folytatni. Kiemelte, hogy megépül az M85 -ös gyorsforgalmi út országhatárig vezető szakasza, amellyel tehermentesülhet a belváros. A polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik éltek a szavazati jogukkal június 9-én.

Rekordmagas részvétellel zajlottak le az idei önkormányzati és európai parlamenti választások - hangsúlyozta a Hét témája című műsorunkban dr. Farkas Ciprián. A polgármester megköszönte a soproni polgárok bizalmát, melynek köszönhetően a városvezetés a jövőben is azon dolgozik, hogy megőrizze a város fejlődésének lendületét. 

"Csaknem 58 százalékot meghaladó mértékű volt a részvétel az önkormányzati és európai parlamenti választásokon, melyre korábban még nem volt példa. Köszönjük a soproni polgároknak, hogy pártállástól függetlenül ilyen nagy számban éltek alkotmányos jogukkal, és kifejezték véleményüket. Felhatalmazást és jogot szereztünk arra, hogy folytassuk a megkezdett munkát, és megőrizzük a város fejlődésének lendületét. Mind a 12 körzetben magabiztos győzelmet arattunk. Komoly kihívásokkal kellett szembenéznünk az elmúlt években, viszont a lakossággal közösen bebizonyítottuk, hogy együtt nagy dolgokra vagyunk képesek" - hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián. 

Fotó: Griechisch Tamás
Kiemelt célunk, hogy még a 2024-es esztendőben befejezzük az M85-ös gyorsforgalmi út és az alagútpár építését. A soproni körgyűrű ezzel teljessé válik, ezáltal pedig a Csengery utca és a belváros teherfogalma is csökken. Fontos a közlekedési infrastruktúra fejlesztése, ezért a jövőben is folytatjuk az útfelújítási programot. Az a célunk, hogy megerősítsük a helyi gazdaságot és a turizmust. A jövőben is olyan várost kell építenünk, ahol jó élni, jó családot alapítani, és jó gyermeket nevelni

- fűzte hozzá a polgármester. 

A beszélgetés végén dr. Farkas Ciprián kiemelte: a nyári szezonban a legkisebbek, a családok és az idősebb korosztály számára is számos programmal készülnek a városban.

Fotó: Griechisch Tamás

"Június 15-16-án ismét megrendezzük a Tündérfesztivált, ahol számos kiváló programmal várják a családokat a szervezők. A labdarúgó Európa-bajnokság időtartama alatt egy meccsnéző teraszt alakítunk ki a Fő téren, ahol a válogatott soproni születésű kerettagjának, Balogh Botondnak is közösen szurkolhatnak a soproniak"- zárta a városvezető. 

 

Legnépszerűbb cikkek