| 2023. április. 28. | 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: megújul a soproni piac

Sopron polgármestere Mozaik című műsorunkban elmondta, hogy hamarosan megkezdődik az ideiglenes piactér kialakítása, majd a meglévő épületegyüttes felújítása. A polgármester a csütörtöki közgyűlés kapcsán hangsúlyozta, hogy Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város hazánkban, azonban meredeken emelkedik az illegális migrációhoz kapcsolódó bűncselekmények száma, így a soproni és a környékbeli emberek biztonságára a jövőben is fokozott figyelmet kell fordítani. A polgármester a közgyűlés döntéseiről és a városban zajló további fejlesztésekről, köztük a parkok felújításáról és a Múzeumnegyedről is beszámolt.

Dr. Farkas Ciprián a műsorban kiemelte: Sopron Magyarország egyik legbiztonságosabb városa, az illegális bevándorláshoz kapcsolódó bűnesetek számára azonban jelentős többletfeladatokat ad a rendőröknek.  

"A bűncselekmények számában csökkenés figyelhető meg, viszont az illegális bevándorláshoz kapcsolódó bűnesetek száma meredeken emelkedik. 2022-ben az előző évhez képest a duplájára emelkedett a migrációhoz és az embercsempészethez kapcsolódó bűncselekmények száma Sopron térségében. Tavaly a magyar kormány támogatásának köszönhetően átadtuk a Rendészeti Integrált Központot, mellyel sikerült a soproni és a környékbeli emberek biztonságát fokozni. A rendőrség munkáját az önkormányzat évente 12 millió forinttal segíti."

A baloldali politikusok az elmúlt években teljesen egyértelművé tették, hogy a migráció pártján állnak, hiszen többször is kijelentették, hogy a bevándorlás egy álprobléma”

– tette hozzá Sopron polgármestere.

Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián elmondta: Sopron kosárlabda-egyesületei kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az elmúlt időszakban mind női, mind férfi szakágban, így az önkormányzat mindkét klubot elismerésben részesítette.  

A városvezető a városban zajló folyamatban lévő fejlesztésekről is beszámolt.

"Csaknem 200 millió forintot fordítunk a város zöldterületeinek fejlesztésére, így megújul a Paprét, a Szélmalom tér és a Washington park.  A piac felújításával egy régi álmunk válik valóra. A piac állapota jelentősen leromlott az elmúlt évtizedekben. A piac gyakorlati kivitelezése két lépésben fog megvalósulni, nagyjából egy éves időtávlatban. Most, a hétvégén áll neki a kivitelező kialakítani az ideiglenes piacot, melyet várhatóan augusztusban vehetnek birtokba az árusok és a vásárlók. Ekkor megkezdődik a piac jelenlegi épületegyüttesének felújítása."

A megújult piacot 2024 tavaszán vehetik birtokba a soproniak.    

fotó:Griechisch Tamás
Hamarosan birtokba vehetik a soproniak a Fő téren kialakított új és egyedi múzeumkomplexumot. A Modern Városok Program keretében mintegy 3 milliárd forintos kormányzati támogatásból megvalósult fejlesztés célja, hogy méltó módon tudjuk bemutatni a város kulturális kincseit

– tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

 

Legnépszerűbb cikkek