| 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

Elkészült a soproni piac és vásárcsarnok felújítása – jelentette be a hétfői átadóünnepségen Sopron polgármestere. A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

Tavaly tavasszal kezdődtek meg a soproni piac és vásárcsarnok, valamint annak környezetének felújítási munkálatai. A megújult vásárcsarnokot május 17-én vehetik először birtokba a soproniak.

fotó: Griechisch Tamás

Az átadón dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta, hogy Sopron lendületben van, ezt bizonyítja a piac megújulása is, melynek köszönhetően végre korszerű, minőségi környezet várja a soproniakat. Az új piac segíti a helyi és a környékbeli termelőket is, hiszen a piac újra vonzó helyszíne lesz városunknak.

fotó: Griechisch Tamás

Sopron polgármestere hozzátette, az elmúlt években bizonyítottuk, hogy mi, soproniak közös erővel nagy dolgokra vagyunk képesek, ezért a példátlan kihívások ellenére olyan fejlődésen ment keresztül Sopron, amire a Trianon óta eltelt bő száz esztendőben nem volt példa.

fotó: Griechisch Tamás

„Ezért is mondjuk azt, hogy ne kockáztassuk városunk fejlődését. Maradjunk lendületben!” – jelentette ki dr. Farkas Ciprián polgármester, aki köszönetet mondott a soproniaknak a megértésükért és a türelmükért, amit a felújítás idején mutattak.

fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen a városvezetés részéről dr. Simon István és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint önkormányzati képviselők is részt vettek. Az új vásárcsarnokot Németh István plébános, dr. Tóth Károly evangélikus igazgató lelkész, valamint dr. Barta Zsolt református lelkipásztor áldotta meg. 

fotó: Griechisch Tamás
A Modern Városok Program részeként, a magyar kormány támogatásával megépült vásárcsarnokban felújították a már meglévő épületrészeket, illetve piacteret, valamint a nyugati épülettömbhöz egy új épületrész épült, továbbá elkészült a vizesblokk felújítása is, melyhez egy új, mozgáskorlátozottak számára is biztosított illemhelyiséget is kialakítottak.  A vásárcsarnok fölé új tetőszerkezetet építettek, mely hőszigetelt homlokzatképzést és födémszigetelést kapott. A vásárcsarnok körül a térkő és az aszfaltburkolat a közvilágítással együtt szintén megújult. A felújítások idején a piac működése mindvégig biztosított volt, mivel az önkormányzat saját forrásból biztosította az ideiglenes piactér leaszfaltozását az Újteleki utcában.
fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek