| 2020. március. 17. | 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián polgármester rendkívüli sajtótájékoztatója

A koronavírus-járvány miatt meghozott helyi intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót kedden dr. Farkas Ciprián polgármester. Kiemelte: ebben a rendkívüli helyzetben különösen fontosnak tartja, hogy a város polgárai pontos és hiteles információkat kapjanak arról, hogy milyen intézkedéseket vezettek be helyi szinten az emberek biztonsága és egészsége érdekében.

A polgármester tájékoztatója:

- Magyarország éjféltől lezárta a határait a személyi forgalom előtt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kifelé át lehet lépni a határt, de csak a magyar állampolgárok jöhetnek vissza. A határok lezárása azonban nem önkormányzati, hanem állami hatáskör. Ausztria ez ügyben nem vezetett be korlátozást.

 - A Soproni járásban eddig egyetlen regisztrált koronavírusos megbetegedésről sincs tudomásunk. A hatóságok 4 személy esetében házi karantént rendeltek el. Ennek betartására nyomatékosan felszólítjuk az érintetteket. A védekezésben résztvevő szervekkel és vezetőikkel folyamatos a kapcsolattártás. A tömegközlekedési eszközök fertőtlenítését az érintett társaságok elvégzik.

 - A vidéki városok esetében az elsők között jelentettük be, hogy március 16-ától rendkívüli szüntet rendelünk el az óvodák és a bölcsődék esetében. Ez a hétfői nappal meg is történt.


Fotó :Griechisch Tamás

- Magyarország Kormánya digitális távoktatást vezetett be a közoktatásban. Ennek megsegítése érdekében a Sopron TV-t is szolgálatba állítottuk. A városi televízió tanórákat fog sugározni a diákok számára.

- A szociális és egészségügyi intézményekben látogatási tilalom van érvényben.

- A városi uszoda, a múzeumok, a színházi és az egyéb kulturális rendezvények, valamint a sportesemények látogatását is felfüggesztettük – ezzel is csökkentve a társadalmi érintkezést a járvány idején.

- Sopron MJV Önkormányzata egyes munkakörökben távmunka bevezetéséről gondoskodott a hivatalban. Az ügyfélfogadást a járványra való tekintettel megváltoztattuk. Az ügyfélfogadás általános rendje eszerint hétfő 13 órától 17 óráig tart a Polgármesteri Hivatalban. Arra kérjük a polgárokat, hogy az ügyintézés elsődlegesen telefonos és elektronikus módon történjen.

Security Check Required

null

Tisztelt Soproniak!

A koronavírus-járvány közösségben terjed a leggyorsabban. Ezért arra kérem a polgárokat, hogy az egyéni és a közösségi felelősségvállalás jegyében tartsák be a Magyarország Kormánya által meghozott szabályokat és ajánlásokat. Különös tekintettel a személyes kapcsolatok minimalizálását, valamint a gyakori és alapos kézmosást. Ne nyúljunk kézzel az arcunkhoz, kerüljük a kézfogást és a közvetlen köszönési formákat.

Ezekben az időkben fegyelmezettségre és nemzeti összefogásra van szükség! Emiatt tisztelettel arra kérem az ellenzék helyi képviselőit, hogy ne politikai haszonszerzésként tekintsenek a koronavírus okozta rendkívüli helyzetre. Ma egyedül a közös cselekvés és az összefogás útja járható.

Vigyázzunk egymásra!

Legnépszerűbb cikkek