| 3 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: régóta várt fejlesztés volt a piac megújulása

Az új északnyugati elkerülő út megépítése és a megújult modern piac átadása régi vágya volt a soproniaknak, amelyet a mostani városvezetés valósított meg – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester a Sopron Tv Mozaik című műsorában. A SopronFest rendezvénysorozatát a polgármester sikeresnek értékelte, hiszen a fesztivál időtartama alatt több tízezer látogató érkezett a városba.

Az elmúlt években a koronavírus-járvány, az orosz-ukrán háború és az elhibázott brüsszeli szankciók is számos nehézséget okoztak Európában és Magyarországon. Mindezek ellenére sikerült megőriznünk a város fejlődésének lendületét. Azt látjuk, hogy Európában is egyre több ország kerül közelebb a háborúhoz, ezért is fontos felhívni a figyelmet a béke fontosságára

– hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián.

A polgármester kiemelte: a Trianon óta eltelt száz évben az elmúlt öt évben valósult meg a legtöbb fejlesztés a városban.

Megépült az M85-ös gyorsforgalmi út, az új Lőver Uszoda, felépült a Rendészeti Integrált Központ, mely fokozza a soproniak biztonságát, valamint elkészült az Árpád utcai parkolóház. Az elmúlt öt évben több mint 100 utat és utcát újítottunk fel, valamint számos új zöldterületet is kialakítottunk a városban.

A városvezető hangsúlyozta, hogy a nemrégiben átadott északnyugati összekötő út megépülésével létrejöhet az a körgyűrű, amely csökkenti a városon áthaladó teherforgalmat, ezzel pedig növeli a soproniak komfortérzetét. Az M85 pedig Sopron gazdaságát is fellendítheti, hiszen a város bekapcsolódott az országos gyorsforgalmi úthálózatba.

fotó: Rombai Péter 

"2020 decemberében kapcsolódott be Sopron a hazai gyorsforgalmi úthálózatba. Az elmúlt években a balfi, valamint a fertőrákosi-sopronkőhidai leágazás is elkészült, az alagútpár megépítésével pedig az M85-ös gyorsforgalmi út az év végéig eléri az osztrák határt. Ez a fejlesztés hozzájárul a helyi gazdaság megerősítéséhez, és élénkíti Sopron turizmusát. A tavaszi sajtóhírek szerint Sopron dobogós helyen végzett a hazai desztinációk között. Az M85-ös gyorsforgalmi útnak köszönhetően komfortosan és biztonságosan érkezhetnek a hozzánk látogató turisták."

Dr. Farkas Ciprián a beszélgetés során arra is felhívta a figyelmet, hogy a vásárcsarnok megépítésével a soproniak több évtizedes álma valósult meg.

fotó: SopronMédia archívum 
A magyar kormány támogatásának köszönhetően megépült a fedett vásártér, és a piac környezete is megújult. A fejlesztésnek köszönhetően kulturált körülmények között vásárolhatnak a soproniak. Mindenkit arra buzdítok, hogy vásároljon a piacon, támogatva ezzel a helyi és térségbeli kistermelőket. Az a tapasztalatom, hogy az árusok és vásárlók is elégedettek az új vásárcsarnok felszereltségével

– fűzte hozzá a polgármester.

A SopronFest rendezvénysorozatát a polgármester sikeresnek értékelte, hiszen a fesztivál időtartama alatt több tízezer látogató érkezett a városba. 

fotó: SopronMédia archívum 
A fesztivál időtartama alatt 80 helyszínen csaknem 300 program közül válogathattak az érdeklődők. A város a jövőben is örömmel támogatja a szervezők munkáját, hiszen a SopronFest hozzájárul a város turizmusának és idegenforgalmának az erősítéséhez

– tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

"A jövőben is olyan várost szeretnénk építeni, ahol jó élni, családot alapítani és gyermeket nevelni. A jövőben is kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy rendezvényeinken a gyermekkel érkező látogatók is megtalálják a számukra legkedvesebb programokat. A Soproni Borünnep során az egész Várkerületen készülünk programokkal a látogatóknak. Szombaton rendezzük meg a hagyományos városi gyermeknapot a Jerevánon, ahol tűzoltóautó-, mentőautó- és rendőrautó-bemutatóval, körhintával és színpadi programokkal is várjuk az érdeklődőket - hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián. 

A polgármester a beszélgetés végén bejelentette, hogy a labdarúgó Európa-bajnokság időtartama alatt egy meccsnéző teraszt is kialakítanak a Fő téren. Ennek köszönhetően a sportbarátok a magyar válogatott és az egyenes kieséses szakasz összes mérkőzését is megtekinthetik, így a válogatott soproni születésű kerettagjának, Balogh Botondnak is közösen szurkolhatnak a Fő téren.

 

Legnépszerűbb cikkek