| 2023. február. 16. | 1 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: Sopron költségvetése biztonságot nyújt az energiaválság idején

Dr. Farkas Ciprián polgármester beterjesztette a közgyűlésnek Sopron idei költségvetési rendeletét, amely biztonságot nyújt a soproni családok és a város működése szempontjából.

Sopron polgármestere a közösségi oldalán jelentette be, hogy benyújtotta a közgyűlésnek a 2023. évi költségvetési rendeletet, amely takarékoskodva, de adóemelések nélkül kívánja biztosítani a város működését az Európát sújtó energiaválság idején, hiszen a városvezetés – más önkormányzatokkal ellentétben – nem akarja áthárítani az önkormányzatra nehezedő terheket a polgárokra.

A költségvetési rendelet úgy fogalmaz,  hogy a világjárvány nehéz évei után az Ukrajnában dúló háború gazdasági nehézségeivel, valamint az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválsággal és inflációval kell megküzdenie Európának, amely minden közösséget – beleértve a soproni családokat, a vállalkozásokat és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatát – példátlan nehézségek elé állít.

„Ebben a kihívásokkal teli korszakban a legfontosabb feladatunk az, hogy megvédjük a soproni családokat, és biztosítsuk a város költségvetésének egyensúlyát.”

A rendelet kapcsán dr. Farkas Ciprián polgármester elmondta, hogy az önkormányzat az államháztartás alrendszereként továbbra is hozzájárul a rezsivédelmi alap működéséhez, valamint a kormányzati támogatások biztosításához, melyek célja, hogy az energiaválság idején is biztonságot nyújtson a soproni családoknak. Mindez magában foglalja többek között a családtámogatási és munkahelyteremtési programokat, a tizenharmadik havi nyugdíjat, a fiataloknak járó adókedvezményeket; valamint a rezsicsökkentést, ami havonta 181 ezer forint támogatást jelent minden soproni családnak.

Legnépszerűbb cikkek