| 2022. június. 15. | 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: Sopron végleg felkerül a nemzetközi vizes sportok térképére

Jövő héten két nemzetközi eseménynek is otthont ad Sopron. Június 20. és 25. között a vizes világbajnokság vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek egy-egy férfi és női csoport küzdelmeit rendezik meg a Lőver Uszodában. Június 21-én kezdődik a VOLT fesztivál, mely 5 napig várja a szórakozni vágyókat a Lővér kemping területén. A két esemény kapcsán dr. Farkas Ciprián polgármester volt a vendége a Sopron TV, a Hét témája című műsorának.

Dr. Farkas Ciprián a beszélgetés során kiemelte: azzal, hogy Sopron is otthont ad a vizes világbajnokság mérkőzésinek, a város végleg felkerül a nemzetközi vizes sportok térképére is.

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek Budapest, Debrecen és Szeged mellett Sopron ad otthont. A Lőver Uszodában is egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd. Az új létesítményben a soproniak a kor elvárásainak megfelelő körülmények között sportolhatnak, ahol hazai és nemzetközi versenyeket is lehet rendezni. Már az uszoda építésekor voltak tárgyalások Vladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével és Vári Attilával, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökével arról, hogy a jövőben országos versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz ez a fantasztikus létesítmény. 2021 decemberében már egy női és férfi vízilabda kupának is otthont adtunk, de a jövőben is számtalan verseny lesz a Lőver Uszodában - hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián. 

fotó: Máthé Alexandra 

A soproni vízilabdázók számára komoly motivációt és impulzust jelenthet, hogy a világ legjobb csapatai Sopronban mérkőznek meg egymással. A turizmus és a marketing szempontjából is kiemelt jelentősége van a vizes világbajnokságnak. Az előkészületek már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek. A Soproni Vízmű szakembereinek, az uszodai dolgozóknak, valamint a hazai és nemzetközi szervezőknek is szeretnék köszönetet mondani az erőfeszítéseikért - tette hozzá Sopron polgármestere.

Sopron polgármestere hangsúlyozta: a vizes világbajnoksággal egy időben rendezik meg a Sopronban a VOLT fesztivált, melynek köszönhetően egész Közép-Európában komoly hírnévre tett szert a város.

A VOLT fesztivál és a vizes világbajnokság miatt teljesen átalakul a város közlekedési rendje. Mindkét esemény komoly hírnevet jelent a városnak, mely rengeteg látogatót vonz Sopronba. A rendezvények eredményes lebonyolítása érdekében a soproniak türelmét és megértését kérem

- zárta gondolatait a polgármester. 

 

A teljes műsor megtekinthető: 

 

Legnépszerűbb cikkek