| 2021. október. 29. | 1 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: tovább fokozzuk a soproniak biztonságát

Dr. Farkas Ciprián polgármester Mozaik című műsorunkban beszélt a közgyűlés döntéseiről, a városi fejlesztésekről és a gazdaság újraindításáról.

Átadták a felújított Szent Orsolya-iskolát. A kormányzati forrásból megvalósuló beruházás két lépcsőben történt. Évekkel ezelőtt már felújítottak egy épületrészt, most pedig a korábban nem érintett épületrészek szépültek meg teljes mértékben. - A homlokzati felújítással a Széchenyi tér, Várkerület páratlan szépségű utcaképpel gazdagodott – mondta a polgármester.

A szeptemberi közgyűlésen döntöttek 6 kamera kihelyezésének helyszínéről, most pedig további 14 helyszínről határoztak a rendőrséggel egyeztetve. Ide szeretnének a jövőben kamerákat kihelyezni lakossági igények alapján.

A fejlesztésekről szólva kiemelte, hogy nemcsak kamerákkal kívánják fokozni a város biztonságát, hanem a Rendészeti Integrált Központ kialakításával is, ami rohamléptekben épül és terveik szerint március végére el is készül a kormányzati forrásból megvalósuló, csaknem 11 milliárd forintos beruházás. - A központ által a Soproni Rendőrkapitányság és a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség - praktikusan tűzoltóság - munkájának helyszíne, a szolgáltatásnak kerete egy olyan kulisszába helyeződik, ami a 21. századi feltételeknek teljes mértékben megfelel, és nemcsak Sopron biztonságát fokozza majd nagymértékben, hanem a környező települések közbiztonságát is – tette hozzá a polgármester.

- Az oltatlanok körében a koronavírus esetszáma meredeken emelkedik, ezért friss intézkedés, hogy maszkot kell viselni a tömegközlekedésben. Benne vagyunk a negyedik hullámban, ugyanakkor a magyar gazdaság talpra állt, ez teszi lehetővé a nyugdíjasok és a családok nagy mértékű támogatását – zárta Dr. Farkas Ciprián.

Legnépszerűbb cikkek