| 2021. november. 26. | 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián: tovább fokozzuk a soproniak biztonságát és komfortérzetét

A közgyűlés döntéseiről és a soproni fejlesztésekről is beszélt dr. Farkas Ciprián polgármester Mozaik című műsorunkban.

„Sopron város közgyűlése csütörtöki ülésén döntött a 2021-es év kitüntetéseinek odaítéléséről. Idén dr. Magas László, a Páneurópai Piknik '89 Alapítvány elnöke lett a város díszpolgára. Dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke Sopron környezetéért tett munkásságáért Pro Urbe-díjban részesült. Tengerdi Antal, a Soproni Szociális Intézmény korábbi vezetője kimagasló szakmai életpályája elismeréseként részesült Civitas Fidelissima díjban” – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián.

A kitüntetettek teljes névsorát itt olvashatják.

A fejlesztések kapcsán a polgármester kiemelte: a Sopronban kialakítandó Ipari és Technológiai Centrumnak két fontos eleme van. A fejlesztés tartalmazza egy 3 hektáros területen elhelyezkedő inkubátorház megépítését, melynek a kivitelezési munkálatai várhatóan 2022 januárjában megkezdődnek. A projekt másik része egy 30 hektáros új állami tulajdonú ipari park kialakítása. Ez a fejlesztés gazdasági szempontból is kiemelt jelentőséggel bír – tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

Sopron polgármestere az Árpád utcai parkolóházról, az M85-ös gyorsforgalmi útról, a Sopron Plázában kialakítandó Skateparkról, valamint az útfelújításokról is beszámolt Mozaik című műsorunkban:

"December 1-jén adjuk át a forgalomnak az Árpád utcai parkolóházat. A fejlesztés 3 milliárd forint kormányzati támogatásból valósul meg. A parkolóházban mintegy 240 parkolóhelyet vehetnek birtokba a közlekedők. December 10-én az M85 IV. szakaszát, tehát a Balf csomópont és Fertőrákos csomópont közötti szakaszt, valamint az új Mély utat is átadjuk a forgalomnak. A bécsi-dombi alagút építése is jó ütemben halad, így 2024-ben a M85-ös gyorsforgalmi út eléri az osztrák határt. A soproniak régi álma válik valóra a Nemeskúti út felújításával. A kormányzati támogatásból megvalósuló fejlesztés napokon belül befejeződik. A Sopron és Harka közötti kerékpárút munkálatai is folyamatosan zajlanak. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően komfortosabb és biztonságosabb lesz a közlekedés mindenki számára. A Sopron Pláza közelében egy Skatepark kialakítására is sor kerül" – emelte ki dr. Farkas Ciprián. 

Legnépszerűbb cikkek