| 2022. március. 30. | 2 perc olvasás

Dr. Farkas Ciprián : Vasárnap Sopron fejlődése is a tét

Dr. Farkas Ciprián polgármester volt a vendége a Sopron TV, a Hét témája című műsorának. A városvezető a vasárnapi választások tétjéről, a fejlesztésekről és az orosz–ukrán háborús konfliktusról is beszélt.

- A szomszédban háború dúl, ez egy merőben új helyzetet teremtett hazánkban is. Most elsősorban Magyarország biztonsága és jövője a tét. A háború rombol, a béke pedig épít. Sopronban is elsődleges a magyar érdek. Azok a baloldali politikai megnyilvánulások, amelyek azt célozzák, hogy Magyarországon keresztül szállítsanak fegyvert a szomszédos háborús övezetbe, vagy éppen hogy országunk szállítson fegyvert, rendkívül veszélyes javaslatok, hiszen ezzel célkeresztet rajzolnának magunkra és a kárpátaljai magyarokra. A biztonság az ország és a város elsődleges érdeke, részletezte a polgármester majd hozzátette: „azok, akik most háborús övezetből menekülnek gyermekeikkel, családjukkal keresztény kultúrájú emberek, akik az életüket féltik. Ez nagyban megkülönbözteti a helyzetet a 2015-ben érkezett bevándorlási hullámtól. A menekültek között sok magyar is jön, akiket az anyaország úgy fogad, ahogy az elvárható. Sopron kárpátaljai mentorált települése Csongor. Az elmúlt időszakban anyagi forrással, könyvekkel és egyéb olyan dologgal támogattuk őket, amely abban segíti őket, hogy a magyar kultúrájukat meg tudják élni. Most is - amit ebben a nehéz helyzetben tudunk - mindent megteszünk értük.”

fotó:Griechisch Tamás

- Sopronban és térségében a választások tétje a fejlődés. Ha a jelenlegi kormány a folytonosságot meg tudja őrizni, akkor minden lehetőségünk és reményünk megvan arra, hogy az a fejlődés, mely a 2010-es évek elejétől kezdve meghatározó a városban, melynek a gyümölcsét szinte minden nap láthatjuk, megmarad. Meggyőződésem, hogy Sopron legszebb napjai előttünk vannak. A rend és a biztonság kérdése elsődleges. A migrációs hullám, a pandémia és a jelenlegi háborús helyzetben felértékelődött a rendvédelmi szervek szerepe, az ő munkájukat helyezte modern körülmények közé a magyar kormány támogatásával megvalósult, most átadott egyedülálló Rendészeti Integrált Központ. Átadtunk egy vadonatúj uszodát, bekapcsolódtunk a gyorsforgalmi úthálózatba, bölcsődéket és iskolákat újítottunk fel, most letettük egy inkubátorház és bölcsőde alapkövét. Sopron egy teljesen más város képét nyújtja 2022-ben, mint 2010-ben, vagy az azt megelőző időszakban. Ez köszönhető a magyar kormány támogatásának és a soproniak szorgalmának, országgyűlési képviselőink, dr. Molnár Ágnes és Barcza Attila munkájának – emelte ki dr. Farkas Ciprián.

- A fejlődést még nagyobb ütemben tudjuk folytatni, amennyiben április 3-án Barcza Attila képviselőt felhatalmazzák a további munkára. Folytatjuk az M85-ös út építését, amelynek 2024 harmadik negyedévéig el kell érnie az osztrák-magyar határt. Szeretnénk felépíteni egy multifunkcionális rendezvényközpontot a régi Maróni Hotel helyén, illetve felújítjuk a piacot. Be kell fejezni a Fertő Part beruházást, ahol a helyiek és a vendégek olyan színvonalon, vagy még jobb körülmények között tudják élvezni a helyi adottságokat, mint Ausztriában.

Sopron polgármestere hangsúlyozta, hogy a városfejlesztés csapatmunka, amelyben a városvezetésnek együtt kell működnie az országgyűlési képviselőkkel, ebből a településnek egyértelmű előnyei származnak, melynek eredményeit láthatjuk Sopronban.

 

Legnépszerűbb cikkek