| 1 perc olvasás

Dr. Ferencz Orsolya: a választás legfőbb tétje a béke és a magyar emberek biztonsága

Az a célunk, hogy Magyarország továbbra is a béke pártján maradjon, hiszen az emberi élet védelme a legfontosabb - jelentette ki dr. Ferencz Orsolya Sopronban, a Városházán tett látogatása során.

Dr. Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő és miniszteri biztos, valamint László András EP-képviselőjelölt a soproni városvezetés, az önkormányzati képviselők és a város országgyűlési képviselői társaságában tekintette át a brüsszeli szankciós politika következményeit, a háborúpárti politika veszélyeit, valamint a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választások tétjét.

"Június 9-én arról kell döntenünk, hogy milyen jövőt szánunk a gyermekeinknek, unokáinknak Magyarországon és Európában. Az a célunk, hogy Magyarország továbbra is a béke pártján maradjon és támogassuk azokat az erőket, akik a békét szorgalmazzák. A brüsszeli politikusok nagy része háborúpárti álláspontot képvisel és azt látjuk, hogy egyre nagyobb a kockázata annak, hogy Európa belesodródik a háborúba."

Mi abban hiszünk, hogy az emberi életet védeni kell és az országok közötti konfliktusokat békével, a tárgyalóasztalok mellett kell megoldani

- hangsúlyozta dr. Ferencz Orsolya. 

fotó: Griechisch Tamás

"Európát válságok sorozata sújtja az elmúlt években. A brüsszeli politikusok rossz döntései a migrációs válságra, az energiaválságra, valamint az orosz-ukrán háborúra sem jelentenek megoldást. A baloldal szankciós politikája nem vált be, hiszen a háborút nem sikerült megállítani. A helyzet egyre rosszabb, hiszen azt látjuk, hogy a nyugati vezetők egyre merészebb ötletekkel állnak elő az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatban. Emmanuel Macron többször is kijelentette, hogy nyugati katonákat kellene küldeni Ukrajnába. A francia elnök párbeszédet nyitna arról, hogy a francia atomfegyvereket milyen módon kéne bevetni a háborúban."

Magyarország egyedüliként a háború kezdete óta a békét szorgalmazza. A magyar embereknek nagy felelőssége van abban, hogy Európa június 9-e után elmozduljon a béke irányába.

- mondta el a SopronMédia kérdésére László András, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje. 

Legnépszerűbb cikkek