| 1 perc olvasás

Dr. Hankó Balázs államtitkár soproni látogatása alkalmából a helyi szakképzésről is tájékozódott

A Soproni Egyetem tanévnyitó ünnepsége után dr. Hankó Balázs látogatást tett a Soproni Szakképzési Centrumban, valamint a Handler Nándor Technikum tanműhelyében. Az innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a helyi szakképzésről is tájékozódott.

A programon a tanműhelyt és a képzéseket Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja és Kuntár Csaba, a centrum főigazgatója mutatta be  az államtitkárnak.

Be tudtuk mutatni, hogy a legtöbb helyen az elméleti és a gyakorlati oktatás nem válik el, hiszen azt valljuk, hogy a gyakorlat és az elmélet szorosan kapcsolódjon össze. Fontos számunkra, hogy az alapképzés után a tanulók valós gazdasági életben folytassák a gyakorlati tanulást – emelte ki Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.

fotó: Griechisch Tamás

Dr. Hankó Balázs úgy fogalmazott, a magyar gazdaságnak szüksége van jó szakemberekre.

Ahhoz, hogy a magyar gazdaság erős legyen, mesteremberek, szakemberek kellenek, és az ők képzőhelye a megújult szakképzés. 2019-ben, 2020-ban láttunk neki a szakképzés megújításának. Ennek az a lényege, hogy a diákok olyan szakmát tanuljanak, amelyre a magyar iparnak és a magyar gazdaságnak, a  kis- és a középvállalkozásoknak szüksége van. Mindaz, ami itt történik, a magyar szakképzés kiválóságát jelenti európai szinten is, illetve a magyar gazdaságnak a jelenét és a jövőjét is, azaz jó szakmát tanulni Magyarországon.

Az államtitkár hangsúlyozta, a közelmúlt eredményei is igazolják, hogy sikeres a szakképzés, hiszen az Európa-bajnokságon 17 szakmában kapott érmet az ország, köztük a Soproni Szakképzési Centrum tanulója is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek