Dr. ifj. Sarkady Sándor új könyve: A selmeci-soproni diákélet

„A selmeci-soproni diákélet” címen jelent meg Dr. ifj. Sarkady Sándor legújabb könyve, amely egy átfogó korrajzot mutat be az érintett témáról 1899-től napjainkig. A soproni történész 4 éves kutatómunkával készítette el a 120 évet átfogó alkotását.

Dr. ifj. Sarkady Sándor aktuális könyve immár a sokadik a sorban, amely Sopron történelmének megannyi érdekességét tárja az olvasók elé. A „Selmeci-soproni diákélet” pedig nem pusztán tényektől gazdag mondatokban, de korabeli lapok és képeslapok bemutatásával is megeleveníti az érintett korszakok hangulatát.

A tudományos kutató 15 éve van a Soproni Egyetem szolgálatában és 10 éve oktatja a történelem-helyismeret tantárgyat. Új könyvét, amely 600 fotón mutatja be a témát, különböző szakmúzeumok, magánygyűjtők és tanítványai segítségével készítette. A szerző-történész nem csupán a szakmának ajánlja új művét, de mindenkinek, aki szereti a jót és a szépet, és rá szeretne csodálkozni egy nagyon szép lenyomatára a magyar történelemnek.

A selmeci-soproni diákhagyományok a város egyetemi kultúrájának szerves részét alkotják. Öröksége városunknak, amely örökség nem csupán a múltról szól, de a jelenkor egyetemista szokásai között is meghatározó szerepet töltenek be.

Legnépszerűbb cikkek