| 1 perc olvasás

Dr. Nógrádi György: bármi áron el kell kerülni a harmadik világháborút!

Továbbra sem a lezárás felé halad az orosz-ukrán háború, miközben a nyugati országok egy része fokozná a részvételét a konfliktusban - jelentette ki dr. Nógrádi György Sopronban. A biztonságpolitikai szakértő előadását hatalmas érdeklődés övezte a Soproni SZC Handler Nándor Technikumban.

Dr. Nógrádi György egyetemi tanár, biztonságpolitikai szakértő a többi között a nemzetközi erőviszonyok átrendeződéséről, az amerikai elnökválasztásról, az orosz-ukrán háborúról, valamint a közel-keleti helyzetről is beszélt. 

Mint ahogy a szakértő a napokban többször is rávilágított: egyre több nyugati ország engedélyezi, hogy Ukrajna az általuk küldött fegyverekkel Oroszország területére mérjen csapást.

Fotó: Rombai Péter 

"Jelenleg ott tartunk, hogy az amerikai, a francia és a német vezetés engedélyezte, hogy a határ menti orosz katonai bázisokat támadják, a britek arra is engedélyt adtak az ukránoknak, hogy Oroszország mélységi területeire is csapásokat mérjenek. Az én problémám az, hogy ezzel a világon semmi nem fog megváltozni. Az oroszok újabb támadásokat fognak végrehajtani Ukrajnával szemben" 

Fotó: Rombai Péter 

Rendkívül érdekes béketervek vannak - most ott tartunk, hogy a kínaiak el sem mennek a svájci békecsúcsra, ahová az oroszokat meg sem hívták - jelentette ki több interjúban is Nógrádi György. 

Szaúd-Arábia is bejelentette, ha az oroszok nem lesznek ott, akkor ők sem mennek el. Friss hír az is, Törökország nem járul hozzá, hogy a NATO részt vegyen az orosz-ukrán konfliktusban. A prágai NATO-csúcs egyértelműen növelte a feszültséget. A konfliktus sajnos éleződik, a folyamatok nem a megoldás irányába mutatnak. A fő cél az, hogy a harmadik világháborút el kell kerülni, bármi áron" - hangsúlyozta Nógrádi György.

Fotó: Rombai Péter 
Fotó: Rombai Péter 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek