| 2017. szeptember. 28. | 1 perc olvasás

Dr. Varga Mária kapta idén a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat!

Idén Dr. Varga Mária kapta meg a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat - Környezetvédelmi-Természetvédelmi Tagozatban, melyet Németh Zoltán elnök adott át a soproni Megyeházán, a közgyűlés kezdete elött.

Dr. Fodor Tamás polgármester támogatásával és egyetértésével Sopron Megyei Jogú város Közgyűlésének  kezdetén, csütörtökön, napirend előtt egy megyei elismerés átadására került sor, melyet Dr. Varga Máriának nyugdíjas környezetvédelmi szakembernek ítéltek oda.

Németh Zoltán a megyei önkormányzat elnöke ünnepi beszédében elmondta, nagy öröm számára, hogy egy a szakterületén és munkakörében kiválóan teljesítő, és köztiszteletben álló és nagy elismertségnek örvendő személynek a legrangosabb megyei kitüntetést adhatja át. Ez díj a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat – Környezetvédelmi - Természetvédelmi Tagozatban. 


fotó: Griechisch Tamás

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés azzal a szándékkal alapította a „Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat”, hogy a megyénk érdekében kiemelkedően dolgozó személyek sok-sok éven át végzett, elhivatott tevékenységét ezzel a kitüntetéssel is elismerje. 

Dr. Varga Mária Sopronban született, hat évig volt Sopron képviselője,  most is külsős bizottsági tagja a Kulturális és Oktatási Bizottságnak. 

A Megyei Növényvédő Állomáson közel négy évtizedig dolgozott, különböző feladatkörökben. 

A szelídgesztenye kéregrák kutatással 1994 óta foglalkozik. Kezdetben munkahelyén kapott megbízást a megye ültetvényei fertőzöttségének felmérésére. A beteg fákat számmal jelölték és évről-évre, 3-4 alkalommal beoltották. A gyógyulás első jeleit a 4. évben tapasztalták. A referencia területen kívül Sopronban és környékén mintegy 2000 db fa is beoltásra került. A gyógyulás spontán jelei minden térségben /Sörházdomb, Fáber-rét, Gesztenyés krt, stb./ látványosan erősödnek. Szakmai tapasztalatait hazai és nemzetközi konferenciákon is megosztotta. 

Növényvédelmi szaktanácsadással is foglalkozik sok éve. Ma is aktív részese a város életének: felügyelő kiállításokon, részt vesz koszorúzásokon, rendezvényeken, rendszeres hulladékgyűjtést szervez a belvárosban, több civil szervezet vezetője vagy tagja. Fáradhatatlanul dolgozik a „Hűség Városáért”. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek