| 2020. január. 14. | 1 perc olvasás

Drog hatása alatt okozott balesetet Sopronban

A balesetet okozó sofőr megsérült, a vele szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott.

Sopron belterületén, a Wälder József utcán közlekedett egy Mercedes A150 típusú gépkocsival egy 33 éves csornai férfi 2020. január 13-án 8 óra 45 perckor. Haladása során a Wälder József utca 14. szám előtt a gépkocsijával megcsúszott, jobbra sodródott és az úttest jobb szélén várakozó Mercedes A 250 típusú autónak, majd egy Opelnek is nekiütközött. A balesetet okozó sofőr megsérült, őt a mentők kórházba vitték. Miután a sérüléseit ellátták, a férfit előállították a rendőrkapitányságra további mintavételre, mivel felmerült a gyanú, hogy a gépkocsit bódító szertől befolyásolt állapotban vezette. A rendőrök vele szemben drogtesztet alkalmaztak, ami THC-ra és metamfetaminra is pozitív értéket jelzett. A Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

Járművet csak az vezethet:
- aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes engedéllyel rendelkezik, és a jármű vezetésétől eltiltva nincs;
- a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van, továbbá
- a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

A rendőrség kéri: vegyék figyelembe, hogy aki drogok hatása alatt vezet autót, az a saját maga, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti, mivel a drogok, bizonyos gyógyszerek megváltoztatják a vezető ítélőképességét, vezetési képességeit, és figyelmét.

Legnépszerűbb cikkek