Droglabort találtak a nyomozók Nemeskéren

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szeptember 22-én elfogtak - nemeskéri otthonában - egy 41 éves férfit, aki nagy mennyiségben állított elő speedet – írta a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szombaton.

A police.hu oldalra kitett közleményben azt írták, hogy a gyanúsítás szerint a 41 éves férfi 2019 óta kábítószer-kereskedelemmel foglalkozott, a speedet ő maga állította elő. Az ehhez szükséges alapanyagot, az amfetaminolajat Nyugat-Európából szerezte be, majd azt, a megfelelő kémiai anyagokkal és koffeinnel feldúsítva, nagy mennyiségű speed típusú amfetamint állított elő.


Forrás: www.police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a Készenléti Rendőrség Bevetés Támogató Osztály munkatársai szeptember 22-én a hajnali órákban ütöttek rajta a gyanúsított nemeskéri ingatlanán. T. Gábor az ingatlanon telepített védelmi rendszereken túl, kilenc nagytestű staffordshire bullterrierrel is védte a telkét.

A rendőrök érkezésekor hiába jeleztek a kutyák, a férfi már nem tudta a bizonyítékokat megsemmisíteni. A kutyakennel udvarán akkor fogták el, amikor több liter amfetamin előállításához szükséges vegyianyagot locsolt szét, illetve dobált át a telek melletti erdős részre. 


Forrás: www.police.hu

Az ingatlanban tartott kutatás során a nyomozók 1,7 kg kábítószergyanús fehér port, 130 gramm zöld, kábítószergyanús növényi törmeléket, 2 liter metanolt, 2 deciliter kénsavat, 2 deciliter amfetaminolajat és 0,6 kilogramm nátrium-hidroxidot, valamint kábítószer előállításához és értékesítéséhez használt tárgyakat foglaltak le. Vagyon-visszaszerzés keretében 17 ezer euró készpénzt foglaltak le.

A nyomozók őrizetbe vették T. Gábort, és a Győri Járási Ügyészségen kezdeményezték letartóztatását, amit a Győri Járásbíróság szeptember 24-én elrendelt.

Az elfogásról videó is készült, amelyet a nyomozók ezen az oldalon tettek közzé.

Legnépszerűbb cikkek