Drograzzia - 7 embert fogtak el a rendőrök Sopronban és környékén

Többhetes akciót szervezett a drogterjesztők ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI): több mint 16 kilogramm kábítószert foglaltak le, 25 ember ellen indult büntetőeljárás kábítószer birtoklása vagy kereskedelme miatt, ebből 18-an letartóztatásban vannak

Az Országos Rendőr-főkapitányság által elrendelt többhetes drograzziában 456 rendőr vett részt, munkájukat hét, jó szimatú szolgálati kutya segítette. A többhetes akcióban lefoglalt 16 kilogramm kábítószer többsége ketamin, de találtak a nyomozók extasyt, ethyl-hexedronet, marihuánát, kokaint, amfetamint, de még új pszichoaktív anyagnak számító 3 CMC-t is. A gyanúsítottaktól lefoglalt készpénz, valamint a különböző vagyontárgyak összértéke megközelíti a 30 millió forintot.

A KR NNI NBEFO Győri Osztálya a sötét neten keresztüli drogüzelmek likvidálása érdekében több nemzetközi partnerszervvel működik együtt. 2021 decemberében öt főt sikerült azonosítani és eljárás alá vonni. A három fiatallal, egyikük édesanyjával és annak férjével szemben kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás, ami jelenleg is folyamatban van. Hárman közülük azóta is letartóztatásban vannak. A nyomozás során a KR NNI győri nyomozóinak sikerült idén nyáron a bűnszövetséghez köthető novemberi darknetes rendelés csomagját is megtalálni az egyik gyanúsítotthoz köthető soproni ingatlanban. A rendőrök a két akcióban összesen 6 kg amfetamint foglaltak le.

Fotó: police.hu 

A sor azonban itt még nem ért véget, mert a bűnbanda alacsonyabb szintjén lévő dílereit is sikerült beazonosítania a rendőröknek. Így idén október elején a KR NNI győri nyomozói a Soproni Rendőrkapitányság nyomozóival közösen – összesen 50 rendőr bevonásával – összehangolt razziát szerveztek Sopronban és vonzáskörzetében. 8 helyszínen 7 embert fogtak el, és több száz gramm kábítószert foglaltak le, köztük marihuánát, amfetamint és kokaint. A gyanúsítottak ellen – akik szabadlábon védekeznek – kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás. Egyik társukat még keresik, ellene elfogatóparancs van érvényben.

A drograzziáról bővebben itt olvashatnak.

Borítókép; korábbi felvétel/forrás; police.hu 

 

Legnépszerűbb cikkek