| 2017. április. 3. | 1 perc olvasás

Drón & Robotika Show (galéria+videó)

A 2017-es évben országosan több helyszínen is jelentkezik a Drón & Robotika Show, de elsőként a soproni Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban mutatkozott be a színvonalas rendezvény, mégpedig a Soproni Tavaszi Napok programsorozat részeként.

Közel 6000 négyzetméteren, igazán impozáns környezetben találkozhattak a látogatók a legfrissebb technológiai vívmányokkal és fejlesztésekkel. Az edukációs célokat szolgáló humaniod robotoktól, az apró, de egyáltalán nem játékszerként kezelendő versenydrónokon át a majdani android miniszterelnökig igazán széles és színes skálán mutatta be a feltételezett jövőt a show. A szervezők ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy ne csak nézelődni lehessen, hanem az érdeklődők a lehető legtöbb eszközt és fejlesztést ki is tudják próbálni. Így lehetett holdjárót és drónt vezetni, robotot építeni, intelligens homokkal ismerkedni vagy éppen átélni a virtuális valóság adta élményeket. Mivel a rendezvényen a szórakoztatás mellett az ismeretterjesztés is kiemelt szempont, így idén is elgondolkodtató, elképesztő és érdekes előadásokat hallgathattak az eseményre látogatók, melyeket neves szakemberek, egyetemi docensek tartottak. 

fotó: Leczovics Zsolt

Helyi kiállítókkal is találkoztunk a rendezvényen a Soproni Egyetem standja mellett a Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium valamint a Soproni Széchenyi István Gimnázium is érdekességekkel várta a látogatókat. 

Drón & Robotika Show - Sopron 2017

LLZS & MICHI Production Facebook: https://goo.gl/QBo3BB Youtube: https://goo.gl/2vfcqe Videós projektek Sopronból. Zenei attribútum: Good For You by THBD https://soundcloud.com/thbdsultan Creative Commons - Attribution 3.0 Unported- CC BY 3.0 http://creativecommons.org/licenses/b... Music provided by Audio Library https://youtu.be/-K_YSjqKgvQ

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek