Drón segíti a rendőrség munkáját!

Mostantól drón segíti a rendőrség munkáját Sopronban. Az eszközt a közúti forgalmi szabálysértések kapcsán fogják használni, de a határrendészetben és az eltűnt személyek felkutatásában is jelentős szerepet játszik majd.

 A szerda délelőtt bemutatott eszközzel fénykép és videófelvétel is készíthető. Dr. Herczeg Zoltán rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője hangsúlyozta: céljuk a jogkövető magatartás elérése és a tisztes többség védelme.

fotó: Griechisch Tamás

A drón új lehetőségeket kínál, számos helyzetben tudja segíteni a rendőrök munkáját. A pilóta nélküli légi járművel többek között a szabálytalanul előző és kanyarodó sofőröket is ki tudjuk szűrni - mondta el Kovács József rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőhelyettese. 

fotó: Griechisch Tamás

A pilóta nélküli légi járművet működés közben Sopron polgármestere is megtekintette. Dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta: fontos érdek, hogy a rendőrség eszközparkja lépést tartson a korral.

fotó: Griechisch Tamás
A magyar kormány és a városvezetés is számos fejlesztést hajtott végre annak érdekében, hogy a rendőrség hatékonyan tudja ellátni a feladatait. Márciusban adtuk át a Rendészeti és Integrált Központot, melynek köszönhetően a katasztrófavédelem és a rendőrség a kor elvárásainak megfelelő körülmények között végezheti a munkáját. A fejlesztések és az új eszközök tovább fokozzák a soproni emberek biztonságát 

- tette hozzá Sopron polgármestere. 

fotó: Griechisch Tamás

A drónt a próbaüzem alatt közúti ellenőrzéseknél, de eltűnt emberek keresésénél is bevetették már. Az eszközhöz hőkamera is tartozik, és akár 120 méteres magasságban is használható.

fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek