Drónnal ellenőriztek Sopronban

A rendőrök a levegőből figyelve szűrték ki a szabálytalankodókat.

A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai 2022. október 18-án 10 óra és 13 óra között célzott közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre a város területén, a 84-es számú főút melletti bevásárlóközpont csomópontjánál és a Győri úton.

fotó: police.hu

Az egyenruhások munkájuk során kiemelten a passzív biztonsági eszközök használatát és a szabálytalan előzőket ellenőrizték. A kontrollt drón is segítette, amelyet a megyei rendőr-főkapitányság munkatársa kezelt. Az akció célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a kiemelt közlekedési szabályszegések visszaszorítása volt. 

Az egyenruhások három óra leforgása alatt hat szabálysértővel szemben intézkedtek, akik figyelmen kívül hagyták a biztonsági öv használatát és az előzés szabályait. A szabálysértések elkövetését a légtérből rögzítették.

fotó: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben saját maguk és mások biztonsága érdekében tartsák be a közlekedési szabályokat! A közlekedők hasonló ellenőrzésekre az elkövetkezendő időszakban is számíthatnak.

fotó: police.hu

Borítókép; police.hu

Legnépszerűbb cikkek