| 2021. augusztus. 27. | 1 perc olvasás

Sopronba látogattak a természetbarát szövetségek dunántúli vezetői

Találkozót tartottak a dunántúli megyék természetbarát szövetségeinek a vezetői Sopronban. A szervező a Győr-Moson-Sopron Megyei Természetbarát Bizottság volt. A háromnapos program során a szakmai kérdések megvitatásán kívül a leghűségesebb város és a Fertő-Hanság Nemzeti Park látnivalóit is felfedezik a résztvevők.

Augusztus 26-28. között a természetjárással kapcsolatos elvi kérdések közös kidolgozása, a tagszervezeti programok egymás közötti egyeztetése, a kapcsolati háló építése és ápolása céljából találkoznak a Dunántúlon működő természetjáró tagszervezetek vezetői Sopronban.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Az önkormányzat nevében Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a résztvevőket pénteken. 

A népszavazás 100. évfordulójának tiszteletére Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2021-et emlékévvé nyilvánította. A centenáriumi emlékévben számtalan természetjáró programot szervezünk a helyiek és az idelátogatók számára. A Soproni Természetjáró Szakosztályok és a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Természetjáró Szakbizottsága is kiváló programokkal készül a természetbarátok számára. A háromnapos találkozó keretében a Dunántúlon működő természetjáró tagszervezetek vezetői megismerkedhetnek a soproni erdővel és az épített örökségekkel. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata az erdei utak és az infrastruktúra fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordít – mondta Csiszár Szabolcs alpolgármester. 


fotó: Griechisch Tamás

A találkozón Szeverényi Béla, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség Természetjáró Szakbizottságának elnöke is részt vett. A 3 napos program során a soproni erdőt és a környéket is megismertetjük a dunántúli megyék természetbarát szövetségeinek vezetőivel - hangsúlyozta Szeverényi Béla.  

A háromnapos program során a szakmai kérdések megvitatásán kívül a leghűségesebb város és a Fertő-Hanság Nemzeti Park látnivalóit is felfedezik a résztvevők.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek