| 2018. október. 6. | 1 perc olvasás

Duplájára nőttek a hazai erdőségek

Már-már boszorkányságnak tűnő tudományos leleményességgel érték el a szakemberek azt, hogy a magyar erdők az utóbbi évszázadban megkétszereződöttek – erről is tanulhattak azok az érdeklődők, akik kilátogathattak pénteken a Károly kilátóhoz.

- A 22. Erdők Hete program keretében a Tanulmányi Erdőgazdasági is életre hívott egy kreatív programcsokrot – mondta Dr. Takács Viktor, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Erdei Iskolájának vezetője. – Ebben szerepel tanulságos előadás, amely rövid sétával egészül ki, a legkisebbek pedig megismerkedhetnek a seprűkészítés fortélyaival is, valamint színezhettek – fűzte hozzá. 

A rendezvény apropója, hogy az elmúlt évszázadokban mintegy duplájára nőttek a hazai erdők. – Ez olyan nagy géniuszoknak, mint Muck Endre, és társainak köszönhetően Sopronra is igaz, ugyanis az 1800-as évek végén ők álltak elő a parkerdő gondolatával – tudtuk meg Dr. Takács Viktortól. – Ez kapott új lendület 1998-ban, amikor megindult a parkerdő modernizációja, amelynek eredménye az ökutirisztikai látogatóközpont, és a hozzá kapcsolódó egyéb fejlesztések, amelyek a jövőben az erdei iskolai program kiszélesedésével folytatódnak – hangsúlyozta a szakértő, majd hozzáfűzte: ez az óvodások, kisiskolások számára már most számos szórakoztató pedagógiai programmal kedveskedik a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt., de ez a jövőben tovább szélesedik, a tervek szerint erdei táboroztatással is. 

A szombati programon a Széchenyi István Gimnázium 8.b osztálya is részt vett, 27 fős létszámmal. – Iskolánkban különösen nagy hangsúlyt nyert a természettudományos képzés – hangsúlyozta Egész Tamás, az intézmény igazgatóhelyettese. – Ezért fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek testközelből is megismerjék a természet csodáit az ilyen programok által, ráadásul, még a kézügyességeiket is fejleszthetik a barkácsolással – fűzte hozzá.

Legnépszerűbb cikkek